Mester forlader Tulip: De ansatte genoptager arbejdet

De strejkende medarbejdere på Tulips fabrik i Svenstrup har fredag genoptaget arbejdet, efter en udskældt mester har sagt op.

Den udskældte mester fra Tulips fabrik i Svenstrup har fredag selv valgt at forlade sit job. Det har fået de utilfredse medarbejdere til at genoptage arbejdet. 

- Jeg vil understrege, at den pågældende mesters opsigelse kom frivilligt og komplet uopfordret fra ledelsens side. Hele forløbet kørte efter de arbejdsretslige principper, og vi har kørt sagen med respekt og empati for alle involverede parter i pagt med alle overenstkomstmæssige bestemmelser, siger VP Production and Supply Chain hos Tulip Food Company, Jørgen Skaarup.

Den omtalte mester har ifølge medarbejderne på Tulip chikaneret flere af de ansatte, og det har været med til at skabe et dårligt arbejdsmiljø på fabrikken, der er gået ud over medarbejderne psykisk. 

Derfor påbegyndte medarbejderne en strejke onsdag, selvom arbejdsnedlæggelsen var overenskomststridig, så de ikke fik løn. Den strejke har varet ved helt indtil fredag morgen

- Vi glæder os over, at produktionen igen er i gang, men ærgrer os selvfølgelig over, at det skulle komme så vidt som til en strejke og en selvvalgt opsigelse. Vi vil gøre alt for, at der fremadrettet vil være en mere dialogsøgende tilgang fra alle parter, siger Jørgen Skaarup.

Torsdag eftermiddag var sagen endt i Arbejdsretten, hvor medarbejderne var blevet pålagt at genoptage arbejdet fredag morgen, da strejken var overenskomststridig. Arbejdsretten har også pålagt medarbejderne at holde arbejdet normaliseret, efter at arbejdet er genoptaget. 


Seneste nyt

fra Nordjylland