Mesterskab for vandcykler i Aalborg

Det Nordjyske mesterskab i vandcykel blev i dag afviklet i friluftsbadet i Aalborg, og det blev gjort på en speciel italiensk vandcykel, som er betydelig hurtigere end de almindelige.

Nordjysk Vandcykel Mesterskab er en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival, hvor Cyklistforbundet plejer at afvikle mesterskaber i kørsel med ladcykler. Men i år ville folkene bag prøve noget nyt.

- Vi havde jo et vandcykelmesterskab, der blev afviklet i Fårup Sommerland for nogle år siden, og det var en ret stor succes, så det vil vi gerne prøve igen, siger Mike White fra Cyklistforbundet.

Reglerne for mesterskabet er enkle. Man cykler en bane igennem på tid, og den, der har den hurtigste tid, har vundet. Samtidig cykler man på en speciel vandcykel, som bruger en propel i stedet for de traditionelle skovlhjul, og det gør den langt hurtigere.

- Da jeg prøvede den på Mariagerfjord i foråret, var jeg vildt overrasket, for det er jo en fantastisk let cykel. Den flyver jo nærmest hen over vandt sammenlignet med en almindelig vandcykel, siger Mike White fra Cyklistforbundet.

Helle Mumberg fra Vodskov, som prøvede cyklen for første gang i dag, er enig.

- Den er meget lettere, end man regner med. Hvis man tænker på dem, man har i Fårup Sommerland, som er meget tunge i det, så er den her meget let at cykle, siger Helle Mumberg.

Det er første gang den specielle vandcykel er i Aalborg, men nok ikke den sidste.

- Vi evaluere på det, og så tager vi en principbeslutning om vi synes, det skal gentage sig til næste år, siger Mike White fra Cyklistforbundets afdeling i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland