Mexicaner maler Aalborg

En mexicansk kunstner skal sætte kulør på Karolinelund og andre af Aalborgs byrum.

I juni inviteres borgere og turister i Aalborg til en fire dage lang workshop med den mexicanske murmaler Gustavo Chávez Pavón. Han skal være med til at udsmykke byrummet, både ved maling på lærreder på forskellige pladser i Aalborg og på muren ved den nyåbnede park Karolinelund.

Gustavo Chávez Pavón og hans team har maling, pensler, lærreder, vægge, ideer, skitser og tilladelser klar, så alle interesserede, børn som ældre, kan være med til at sætte deres eget og lovlige præg på byen.

I Mexico er der en lang tradition for udsmykning af bygninger, hvor kunsten bliver brugt som et middel til at gå i dialog med det omkringliggende samfund, bedst kendt er Diego Rivera.

Traditionen viderefører Gustavo Chávez Ravón med værker, der ofte tager form gennem en kollektiv proces, hvor han viderefører sin viden og inddrager befolkningen, for eksempel eleverne på de skoler, hvor han arbejder.

I uge 23 inddrager han så Aalborgs borgere til events følgede dage og steder:

Torsdag 7. juni 11-14 Østeråpladsen mellem Spar Nord og Joe and the Juice og 15-18 Nørregadepladsen ved Café Fair.

Fredag 8. juni 11-14 Toldbod Plads og 15-18 Gabels Torv ved butikscenter Friis.

Lørdag 9. juni 13-180 Karolinelund, del af den indvendige mur.
Søndag 10. juni 10-15 Karolinelund, den nye vestlige indgang.

Mandag 11. juni vil det stadig være muligt at møde maleren, der denne dag vil arbejde med færdiggørelse af maleworkshoppen.


Seneste nyt

fra Nordjylland