Udgiver fjerde bog: Michael kender alle de unyttige historiefacts

Gymnasielæreren Michael Frederic Hawkins fra Aalborg har udgivet en ny bog, hvor målet igen er at formidle historisk viden på en underfundig og lettilgængelig måde.

Michael Frederic Hawkins bliver aldrig træt af at samle historisk viden.

Han ved alt fra, hvorfor vejene hedder det de gør til, at det for 400 år siden tog ligeså lang tid at sende post til København, som det gør i dag.

Michael Frederic Hawkins sender på fredag en ny bog på gaden. Fjerde udgave af serien, der hedder ”Unyttige Historiefacts.”

- Jeg er en travl mand, men en glad mand. Det er altid spændende at se, hvordan sådan noget bliver taget imod, siger Michael Frederic Hawkins.

Michael Frederik Hawkins har haft stor succes med at formidle unyttige, historiske facts - og nu har han en ny bog på vej.

Bogen indeholder ligesom de foregående en lang række kuriøse og underfundige facts fra verdenshistorien. Og processen har været et fællesprojekt for Michael og hans bedre halvdel Anja fra Svenstrup.

- Jeg synes, det er en fed ting at være en del af. Og når han skriver om det i bøgerne, skal jeg heller ikke høre så meget om det i hverdagene, siger Anja Hvid Bisgaard.

- Det tror jeg egentlig passer meget godt til min målgruppe. At det er derfor, det er blevet så stort. Man skal holde det kort og kontant, for at folk stadig synes, det er interessant, siger Michael Frederic Hawkins.

Vil udbrede historisk viden

Michael underviser til daglig i historie på Aalborg Katedralskole. Med ønsket om at udbrede historisk viden søsatte det format, der siden har grebet om sig på sociale medier, med foredrag og bogudgivelser.

- Jeg synes, det er helt vildt. For mig er det stadig et hobbyprojekt, siger Michael Frederic Hawkins.

Mere end 82.000 mennesker følger med på siden ”Unyttige historiefacts” på Facebook.

- Det mest kendte opslag kom ud til 870.000 mennesker, ikke? Det er helt vildt at tænke på - det er en sjettedel af Danmarks befolkning, siger Michael Frederic Hawkins.

Med udgivelsen kan parret nu rette fokus mod deres forstående bryllup – efter en tid, hvor det meste har handlet om bogen.

- Det er hans baby på en eller anden måde. Og det synes jeg er fedt. Det har bare gjort ham mere selvsikker, og det er jo altid fedt, siger Anja Hvid Bisgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland