Middelalder uden stress

Hvis man undrer sig over, hvorfor folk vælger at klæde sig ud til middelalderdage, så er svaret enkelt: Et par dages fri fra stress.

De ligner skuespillere og statister, men for en gruppe er middelalderen virkelig kommet tilbage for et par dage.

- Man kan være anderledes end den man plejer at være. Man kan gå i noget meget anderledes tøj. Det er vist mest derfor at jeg tog den lange vej hertil, siger Iben Bækhave, der kommer fra Vordingborg.

Gæster nøjedes bare med at se på de udklædte deltagere og på deres boder med tøj og mad fra den knap så mørke middelalder.

- Det er rigtig interessant at se, hvad de spiste dengang og hvad for nogle lege de legede og det musik de havde, siger Laila Krenckel fra Aalborg til TV2/Nord.

Den moderne tids stress og jag er for en tid lagt på hylden, for at nyde middelalderens simple levemåde.

- Man har ikke det der hverdagspres. Det der maskineri, hvor man hele tiden være på. Her er man ikke på. Her slapper man af, siger arrangør Ahmad Vakili til TV2/Nord.

Til Middelalder i Aalborg er det ligemeget, hvem man er derhjemme, og det kan især den iranskfødte arrangør mærke. Han er i dagens anledning klædt ud som persisk købmand.

- 99,9 % de er pæredanske, og er fra Falster til Skagen. Nogen klæder sig som krigere, nogen som musikere, og så er der en perser. Det tror jeg er helt naturligt, siger Ahmad Vakili til TV2/Nord.

Middelalder i Aalborg fortsætter i Kildeparken til søndag den 15. juli.


Seneste nyt

fra Nordjylland