Middelalderdage på Voergaard: Flere ramt af dehydrering

Flere frivillige har været ramt af dehydrering på dette års udgave af Middelalderdage på Voergaard Slot.

Middelalderdage på Voergaard Slot bliver i år afviklet i stegende hedt sommervejr. Og det har sat sit præg på markedet - dels i form af et afbrændingsforbud, der spænder ben for nogle af traditionelle aktiviteter, dels i form af dehydrering hos en gruppe af de frivillige.

Fem personer blev dårlige på grund af de varme vejr og for lidt at drikke.

På et tidspunkt fik det rygterne til at gå om, at nogle personer havde fået madforgiftning, men det var altså dehydrering, fortæller Middelalderdage nu.

- Vi har haft et par stykker, der er blevet dårlige, og det har vist sig, at det har været dehydrering. De er blevet undersøgt både af vores læge og vagtlægen, siger Julie Smith, der er med i bestyrelsen for Middelalderdage på Voergaard Slot.

Ens symptomer gav forvirring

Hun fortæller, at forvirringen opstod, fordi nogle af symptomerne på madforgiftning og dehydrering ligner hinanden.

- Nogle af symptomerne på dehydrering viser sig ved for eksempel dårlig mave, diarré og opkast, som kommer både ved dehydrering og madforgiftning, siger Julie Smith.

Forklaringen på dehydreringen er ligetil, tilføjer hun.

- De ramte personer drak kun vand og fik ikke nok salt og sukker, som er nødvendigt for kroppens væskebalance, men nu er alle ramte oppe igen. De er lidt matte, men får godt med chips og har det ellers godt, siger Julie Smith til TV2 Nord.

Middelalderdage på Voergaard Slot begyndte den 14. juli og fortsætter indtil på lørdag.

Her kan man hver dag fra klokken 10 til 17 gå på oplevelse i middelalderen, som bliver gjort levende i form af boder, aktører og rekvisitter fra den tid.


Seneste nyt

fra Nordjylland