Jammerbugt Kommune henter eksperter ind: Midtbyen i Aabybro skal udvikles

Antallet af tilflyttere stiger, der er bygget nye skoler og idrætsfaciliteter. Nu er turen kommet til, at Aabybros erhvervsliv skal have en kærlig hånd.

Jammerbugt Kommune inviterede tirsdag aften til orienterinsmøde. På dagsordenen var der ét overordnet tema: Hvordan skal Aabybros bymidte udvikles? 

I løbet af de seneste år er der nemlig sket en masse i Aabybro. De har udviklet idrætsfaciliter, fået ny skole, og antallet af tilflyttere stiger også. Nu er turen så kommet til byens erhvervsliv. 

- Nu mangler vi sådan, at vi kan få midtbyen til at hænge fuldstændig sammen, så vi har butikker, der er levende i dagtimerne, men så sandelig også om aftenen, sådan at byen ikke dør hen om aftenen, men at vi har en by med liv i, fortæller Jens Christian Golding (S), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Jammerbugt Kommune. 

For at hjælpe til med netop det, har kommunen derfor også inviteret flere eksperter. En af dem er Julie Holck. Hun er partner i firmaet LivingCity, der er eksperter i byudvikling. 

-  Vi kan komme med noget inspiration, og vi kan komme med nogle værktøjer, som man kan bruge her i Abybro. Men det er op til folk selv at tage i mod dem og gøre noget ved det, fortæller Julie Holck. 

Et af de værktøjer, der bliver taget op på orienteringsmødet tirsdag, er det, der hedder bysamarbejde. Det går simpelthen ud på, at alle med interesse i byen udvikling går sammen. Det gælder detailhandlen, kommunen, ejendomsejere, men så sandelig også borgerne selv. 

- Det er noget, man har gjort i udlandet siden 1970, det er kommet til Danmark i løbet af de sidste fem år. Erfaringen viser, at det virkelig giver effekt, når man sætter ét mål og kanalisere alle ressourcer i samme retning. Så begynder der at ske ting og sager, fortæller Julie Holck. 

De første spæde planer om udviklingen af Aabybros bymidte bliver fremlagt for Jammerbugt Kommunes økonomiudvalg i næste uge. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland