Mie Ø. i vild med dans?

Den 15-årige svømmepige er med hædren som årets fund godt på vej mod stjernerne, og måske nye udfordringer

Selvom fredag var dagen derpå, så var det endnu ikke helt gået op for Mie Ø. Nielsen, at hun torsdag aften modtog prisen som årets fund i dansk idræt. En titel der kun en gang tidligere siden starten i 1929 er tilfaldet en nordjyde, det var i 1985, da Mie.Ø Nielsen far, Benny Nielsen vandt titlen.

- Det er jo helt vildt, at jeg har vundet den som 15-årig. Min far var 19 år, da han vandt, så jeg er bare vildt glad, men kan ikke rigtig forstå det endnu, siger Mie Ø. Nielsen til TV2/Nord.

Mens titlen er helt ny for nordjyden, så har hendes far haft godt 26 år til at tænke over, hvad titlen har betydet for ham.

- Det er for det første et skulderklap, det du går rundt og laver til dagligt har andre lagt mærke til. Og midt i en mørk tid, så er det et lyspunkt du kan bruge, når træningen måske er lidt hård, siger Benny Nielsen.

Få år efter prisen vandt Benny Nielsen OL-sølv i Sydkorea. Men selvom hun er godt på vej til at følge efter sin far, så er det på ingen måde noget mål, faktisk tværtimod.

- Jeg går mine egne veje, jeg har mine ejne drømme. Jeg elsker at konkurrere og dyrke sport, men ikke på grund af min far, det er af hele hjertet noget jeg selv ønsker og elsker, siger Mie Ø. Nielsen.

Den store succes i svømmesporten betyder dog næppe, at Mie Ø. Nielsens forgyldes rent økonomisk, dertil er sporten for lille i Danmark. Andre af Mie Ø. Nielsens kollegaer har brugt blandt andet Vild Med Dans til at gøre sig "kendte" i offentligheden. Og nordjyden er ikke afvisende.

- Haha, det ved jeg ikke. Det kunne da godt være, men jeg må sige jeg ikke er så god til at danse. Men en gang ude i fremtiden kunne jeg da godt forestille mig det, men jeg er nu ikke blevet spurgt endnu, fortæller Mie Ø. Nielsen.

Hun fejrer nu nytår i Aalborg, inden forberedelserne til årets første stævne midt i januar indledes først i det nye år.


Seneste nyt

fra Nordjylland