Miljøminister: Der kan genanvendes meget mere plastik

Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen var mandag på besøg hos Aage Vestergaard Larsen i Mariager for at se på potentialet for genanvendelse af plastik.

Danskerne skal blive endnu bedre til at sortere deres plastaffald - og ikke bare hjemme ved skraldespanden.

Det var en af de centrale pointer, da miljøminister Jakob Ellemann-Jensen i dag besøgte virksomheden Aage Vestergaard Larsen i Mariager.

- Vi er nogle af de dårligste til at genanvende plast, der er et uhyggeligt stort potentiale. Vi ved, at vi i Danmark genanvender 50.000 tons plast om året, men vi ved også, at der er seks gange så meget, der bliver brændt eller eksporteret, så vi snakker rigtig mange penge, siger administrerende direktør i Aage Vestergaard Larsen, Franz Cuculiza.

Virksomheden har siden 1972 beskæftiget sig med netop genanvendelse af plastik, men står det til miljøministeren kan den slags virksomheder få meget mere at lave i fremtiden. For det er ikke nok, at private forbrugere sorterer deres plasticaffald - eksempelvis landbruget og byggebranchen skal også blive meget bedre, lød det i dag fra ministeren.

- Landbruget bruger kolossalt meget plastik, der er mange ting, som bliver pakket ind. Indenfor bygge og anlæg bliver der også brugt afsindigt meget plastik, hvis vi kan få en ensretning af måden vi skiller os af med det på og finde ud af, hvordan vi bedst muligt genanvender det gennem et samarbejde i de her sektorer, så er vi nået meget langt, for det er store mængder plastik, vi taler om, siger miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V).


Seneste nyt

fra Nordjylland