Miljøstyrelsen: Der er iltsvind i Mariager Fjord

Miljøstyrelsen har ved en måling torsdag eftermiddag konstateret moderat iltsvind i Mariager Fjord.

Miljøstyrelsen var torsdag en tur på Mariager Fjord. De har ved tre målestationer målt på iltniveauet i fjorden, og konstaterer at ved den målestation, der ligger tættest på Hobro, er der moderat iltsvind. 

- Vi ser ikke fiskene vi ved at når de registrere moderat iltsvind, så søger de væk, siger civilingeniør Svend Aage Bendtsen fra Miljøstyrelsen Nordjylland.

Miljøstyrelsen tog i dag tre målinger, og mens den længst inde i fjorden viste moderat iltsvind, så viste de to andre et lidt andet billede. Midt i fjorden nærmer iltniveauet sig de røde tal, mens der ved fjordens munding stadig er godt med ilt i vandet.

- Når vi har sådan en lang og helt usædvanlig maj, som vi har haft, så vil det her opstå, for der er simpelthen så mange næringssalte i den her fjord, og de ligger lige klar til at springe ud, siger Steen Ulnits, der er fiskeribiolog.

Der skal vind og lavere temperaturer til, for at iltsvinden stopper, eller i hvert fald ikke udvikler sig yderligere. Så det er op til vejrguderne, hvad der sker med Mariager Fjord.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland