Miljøminister udelukker formand for Bæredygtigt Landbrug

[size=2]Den igangværende debat om de omdiskuterede randzoner langs åer og vandløb, har nu taget en ny drejning. (OPDATERET 14.50) [/size]

Den igangværende debat om de omdiskuterede randzoner langs åer og vandløb, har nu taget en ny drejning. Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen er blevet ekskluderet fra et møde med ministeren.

Klokken 11.30 onsdag modtag Flemming Fuglede Jørgensen en mail på vegne af ministeren hvori, der stod:

- Det er med stor forundring, at jeg læser, at du ikke har tænkt dig at overholde Danmarks lovgivning. Jeg havde ellers forstået, at den forening, du er formand for, ønskede at være med i en dialog om fremtidens vandplaner. Jeg kan nu se, at det ikke er tilfældet (...). Det kan jeg som minister ikke acceptere, og derfor trækker jeg min invitation til dig og din direktør Vagn Lundsten til mødet på Lykkesholm tilbage.

Flemming Fuglede Jørgensen skulle have været til VandTopmøde 2012 med ministeren på Lykkesholm på Fyn i morgen sammen med 23 meningsdannere og interessanter.

Selv er formanden overrasket over ministerens reaktion.

- Det er jeg selvfølgelig forundret over, men jeg lever med det. Jeg er formand for en forening, der dækker over halvdelen af Danmarks landmænd og ministeren ønsker ikke at høre om praktikken. Desuden vil vi gerne have undersøgt lovens lovlighed, siger Flemming Fuglede Jørgensen til TV2/Nord.

Flere nyheder fra TV2 Nord