Milliardær dropper byggeri i Gl. Skagen

Politisk modvind i Frederikshavn Kommune har fået Danmarks næststørste jordbesidder til at droppe et planlagt byggeri i Gl. Skagen. Socialdemokraten Jens Hedegaard skælder to partifæller ud.

Det var et spinkelt flertal i Plan- og Miljøudvalget, der i sidste uge sagde ok til byggeriet af en ejendom på 248 kvadratmeter på Hans Ruths Vej 3 ved siden af Ruths Hotel.

Byggeriet er 38 kvadratmeter større, end lokalplanen tillader. Kommunaldirektør Mikael Jentsch indstillede til politikerne, at de gav dispensation til ægteparret Pernille og Bendt Wedell, skriver kanalfrederikshavn.dk.

De to venstremænd Mogens Brag og Frode Thule Jensen stemte sammen med Jens Hedegaard (S) for projektet, mens formand Anders Brandt Sørensen (S) og Erik Kyed Trolle (S) stemte imod.

De to socialdemokrater, der var imod det store byggeri, begærede sagen i byrådet. Og det har ægteparret Pernille og Bendt Wedell ikke kunne leve med.

Derfor har Frederikshavn Kommune tirsdag modtaget et brev fra ægteparrets advokat, Anker Laden-Andersen, HjulmandKaptain i Frederikshavn:

- Mine klienter har noteret sig, at Center for Teknik og Miljø har anbefalet, at der meddeles dispensation til et bebygget areal på 248 kvadratmeter og dermed en fravigelse på 38 kvadratmeter. Uanset, at denne indstilling er indtrådt af et flertal i udvalget, har mine klienter besluttet sig for at tilbagekalde ansøgningen og indlede en ny dialog med kommunen om, hvorledes et byggeri kan gennemføres, skriver han. 

Jens Hedegaard ærgrer sig over sagen og ikke mindst sine to partifæller.

- Det oser langt væk af, at Wedell-ægteparret ikke skal tro, de er noget, men vi sender et utroligt dårligt signal. Vi vil så gerne have folk til at investere i vores område, og alt er fint frem til målstregen, hvor vi desværre spiller små bogholdere, beklager Jens Hedegaard til kanalfrederiksahvn.dk.

Han vægter forvaltningens vurdering højt nemlig at give grønt lys til en dispensation. 

- Hvis du ser på området, passer projektet i netop den del af Gl. Skagen som fod i hose. Der er jo tale om åbent land. Det er krakileri, at vi ikke følger forvaltningens indstilling. En 37 meter høj kran i Strandby siger vi ja til, og snart klapper vi også en dispensation igennem, så Karstensens Skibsværft kan bygge en ny hal i Skagen, siger Jens Hedegaard.

Han afventer nu, hvad Pernille og Bendt Wedell gør. 

- Først og fremmest forstår jeg godt, at de vælger at droppe deres nuværende projekt til måske 35-40 millioner kroner, når der er politisk usikkerhed. I værste fald dropper de helt planen om at bygge på deres grund i Gl. Skagen, og i bedste fald præsenterer de os for et nyt byggeprojekt, vurderer Jens Hedegaard.

Ifølge bogen "Overklassemagt" er Bent Wedell milliardær. Han har de største godser i landet, blandt andet Wedellsborg og Frijsenborg. Han har en stor del af sin formue bundet i jord, skriver kanalfrederikshavn.dk.

Hans Ruths Vej 3 har et grundareal på 1.599 kvadratmeter. Det ansøgte byggeri havde et bebygget areal på 248 kvadratmeter og et boligareal på 318 kvadratmeter, fordelt på 248 kvadratmeter i stueplan, 70 kvadratmeter på første sal samt en kælder på 85,5 kvadratmeter.


Seneste nyt

fra Nordjylland