Milliardkrav mod nordjyske bankfolk

De centrale aktører i krakkede Ebh Bank og Løkken Sparekasse bliver nu afkrævet en erstatning på 1 milliard kroner for ikke at have gjort deres arbejde godt nok.

Finansiel Stabilitet kræver 1 milliard kroner i erstatning efter krakkene i Løkken Sparekasse og Ebh Bank. Bestyrelsen vil sende kravet videre til Finanstilsynet. Det skriver Jyllands Posten.

Det statslige afviklingsselskab Finansiel Stabilitets advokater afleverede mandag en omfattende stribe stævninger ved retten i Hjørring i sager vedrørende krakkene i de to pengeinstitutter.

Det samlede krav mod de centrale aktører i Ebh Bank er ifølge avisens oplysninger opgjort til mellem 700 og 800 millioner kr. og er rejst mod hele bestyrelsen inklusive medarbejderrepræsentanterne, direktionen, to underdirektører, den interne revisor og den eksterne revisor fra BDO.

I tilfældet Løkken Sparekasse har Finansiel Stabilitet krævet en erstatning på 275 mio. kr. fra den tidligere formand, næstformand, direktør og revisorerne fra henholdsvis BDO og Mango Nielsen.

Hvis det statslige selskab vinder sagen, vil advokat Karoly Nemeth imidlertid arbejde for, at regningen betales fra en anden af statens kasser.

- Jeg medinddrager Finanstilsynet, for det er min opfattelse, at de er en af hovedårsagerne til de ulykker, der ramte Løkken Sparekasse, siger Karoly Nemeth, der repræsenterer bestyrelsen i Løkken Sparekasse.

Han har allerede skrevet til Finanstilsynet og meddelt, at såfremt hans klienter bliver dømt til at betale en del af det store krav, vil de sende kravet til Finanstilsynet.

Finanstilsynet har gennem årene været på flere inspektioner i Løkken Sparekasse for at kontrollere pengeinstituttets arbejdsgange og kundeportefølje. Det arbejde har man ikke gjort godt nok - hverken i Løkken eller i flere af de andre krakkede pengeinstitutter, mener de tidligere bestyrelsesmedlemmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland