Million-donation til nordjyske projekter

Det Obelske Familiefond støtter Nordjylland med 20,7 millioner. Størstedelen går til forskningen.

Fredag meddelte Det Obelske Familiefond, at de donerer 20,7 millioner kroner til nordjyske projekter. Størstedelen af beløbet skal bruges på forskning.

18,5 millioner kroner af donationen er til fem projekter på Aalborg Universitet. Det er forskning i hjerteflimmer, der skal forhindre dødsfald og invalidering (8,5 mio.), Computerstøttet design, der skal skabe fremtidens arkitektur (4 mio.), Nyt Obel Excellence-program (4,2) Forbedring af dansk olieudvinding i Nordsøen (988.000 kr.) og nyt mikroskop, der skal kortlæggeudbredelsen af mikroplast i naturen (878.000 kr.).

Ud over forskningen er den klassiske musikalske dannelse, foreningslivet og integrationsarbejdet også blevet støttet

Bymarkskolen har fået en donation på 264.000 kroner. De skal bruges på 24 violiner, 12 celloer, 12 cornetter, 12 trækbasuner, 12 tværfløjter og 12 klarinetter. Alle bliver en del af musikundervisningen for skolens elever fra 2. til 6. klasse.

I Mariagerfjord Kommune har de fået 1,4 millioner til initiativet "Nydanskeres hjælp til selvhjælp", der skal hjælpe nytilkomne flygtninge til en vellykket integration.

Og til sidst får Aalborg foreningsliv 540.000 kroner. De går til projektet "Alle børn og unge i Aalborg Øst skal deltage aktivt i en foreningsaktivitet".


Seneste nyt

fra Nordjylland