Million-tyve i gummiged skal for retten fredag

Denne gummiged blev brugt til at vælte en væg ved en bank i Brønderslev. Fredag skal fire mænd på anklagebænken tiltalt for milliontyverier. Foto: Per Frank Paulsen

Fire tyveknægte med speciale i banker skal i morgen for retten i Hjørring sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed, ulovlig indtrængen, groft hærværk og for at bryde ind i en bank i Brønderslev - med en gummiged.

De fire mænd på anklagebænken er tiltalt for en stribe spektakulære indbrud. Specielt om natten den 17. april sidste år vakte deres tyvetogt opsigt, efter de brød ind i ikke mindre end fire nordjyske banker på samme nat i Brønderslev, Aabybro, Tårs og Klokkerholm.

Under tyveriet i Brønderslev er den ene tiltalt for at have kørt ind i en politibil med en gummiged.

En af de tiltalte er samtidigt tiltalt for et milliontyveri, hvor han også brugte en gummiged til at vælte muren til en bank, hvor der blev stjålet værdier for 4.256.000 kroner.

På anklageskriftet står de fire mænd tiltalt for at have kørt en gummiged ind i en bank i Brønderslev den 17. april 2014. Herefter trak de bankboksen med 796.700 kr. og 6.100 Euro ud. Tyveriet mislykkedes imidlertid, da politiet ankom til stedet.

De er derudover tiltalt for at have knust en rude til en bank i Aabybro den 17. april 2014, hvorefter de trængte ind i banken. Her antændte en af dem en røggranat og bankede på alarmen til bankboksen med et koben.

De er samtidig tiltalt for at have knust en rude til en bank i Tårs den 17. april 2014, hvorefter en af de tiltalte skaffede sig adgang til banken, hvor han ødelagde alarmerne til hæveautomaterne og døgnboksen og antændte en røggranat.

De er samme nat også tiltalt for at have aflistet en rude til en bank i Klokkerholm, hvorefter en af de tiltalte skaffede sig adgang til banken, hvor han ødelagde alarmerne til hæveautomaterne og døgnboksen. Derudover antændte han et kanonslag uden for banken, så en rude blev knust.

En af de fire er desuden tiltalt for den 17. april 2014 i Brønderslev at have påkørt en politibil med gummigeden.

Tre af mændene samtidig tiltalt for 11 villaindbrud, hvor de blandt andet stjal smykker, mønter og kontanter til store værdier. Ved et af indbruddene stjal de desuden et Mastercard, hvorfra de efterfølgende hævede kontanter.

I forbindelse med anholdelserne er en gammel sag dukket op til overfladen, hvorefter en af mændene er blevet sigtet for et fire år gammelt milliontyveri.

Den 26. november 2011 skulle han sammen med ukendte medgerningsmænd ved hjælp af en gummiged have væltet muren til en bank, hvor de stjal værdier for 4.256.000 kr.

Han er også tiltalt for samme nat sammen med ukendte medgerningsmænd at have skaffet sig adgang til en bank i Vinderup, hvor en af dem slog på alarmen til bankboksen.

Sagen begynder i Retten i Hjørring fredag morgen.

Flere nyheder fra TV2 Nord