Millionær investerer i små virksomheder

Martin O. Mikaelsen (til højre) sammen med teamet fra Zliide Technologies, fra venstre Nikolai Brix Lindholm, Viktor Pedersen, Casper Schrøder og Morten Møgelmose. Foto: Erhverv Hjørring

Egentligt kunne han lægge sig roligt i hængekøjen og nyde synet af millionerne på bankbogen. I stedet for investerer han nu millioner i start-ups.

Martin Oliver Mikaelsen har penge nok på kistebunden, efter han solgte firmaet Safetrack til to kapitalfonde. Men i stedet for at slå op i banen, går han i udbrud med en to-cifret millioninvestering i nyopstartede virksomheder. 

Martin O. Mikaelsen (til højre) sammen med teamet fra Zliide Technologies, fra venstre Nikolai Brix Lindholm, Viktor Pedersen, Casper Schrøder og Morten Møgelmose. Foto: Erhverv Hjørring

- Det, jeg kigger efter, er iværksættere med en god idé inden for teknologier som hardware og software og med et godt team til at føre idéen ud i livet. En god idé kan aldrig blive til et succesfuldt produkt, hvis der ikke står et team bag, som er villige til at arbejde hårdt for sagen og har de rigtige kompetencer. Hvorimod selv en mindre god idé kan føre til succes, hvis teamet har vilje og evne, siger Martin O. Mikaelsen. 

Den første investering er netop ved at falde på plads. Det handler om Zliide Technologies (tidligere NoQ Systems), drevet af fire unge iværksættere med domicil i GARAGEN på Amtmandstoften i Hjørring. Martin O. Mikaelsen håber og tror, at flere iværksætter-virksomheder kommer til.

Han ser store muligheder i Zliide Technologies, som bygger på en visionær idé udviklet af de fire unge iværksættere Viktor Pedersen, Casper Schrøder Sørensen, Morten Møgelmose og Nikolai Brix Lindholm. 

Læs også BusinessBroen giver gevinst for nordjyske virksomheder

Zliide Technologies udvikler et digitalt produkt til tøjbutikker, som understøtter et helt nyt koncept for branchen. Systemet vil flytte barrieren mellem fysisk og online handel, så kunderne i fremtiden bliver fri for at stå i kø ved disken. 

- Idéen er fremragende. Teamet er fremragende. Hvis vi rammer timingen rigtigt i forhold til markedet, kan denne virksomhed vokse op i milliard-klassen inden for tre år, fordi den også har et internationalt sigte som udgangspunkt, forudser Martin O. Mikaelsen.

Fakta om Martin O. Mikaelsen

  • Forretnings-englen Martin O. Mikaelsen har været selvstændig i næsten 20 år.
  • I 2005 startede han Safetrack, der udviklede systemer til at styre flåder af køretøjer.
  • I 2011 modtog han Erhverv Hjørrings Iværksætterpris for sin indsats.
  • I 2015 blev Safetrack til Trackuni og solgt for et større millionbeløb til to kapitalfonde.
  • I dag fokuserer han på at rådgive og investere i nyopstartede virksomheder. 

Flere nyheder fra TV2 Nord