Millionbyggeri hylder korn: - Jeg kniber mig selv i armen

Mandag blev første spadestik taget til Kornets Hus. Et center for viden om korn, ernæring og madkultur, som skyder op på en mark uden for Hjørring.

På en tidligere kornmark uden for Hjørring blev spaden for første gang stukket i jorden mandag formiddag. Dermed er byggeriet af Kornets Hus officielt i gang.

Kornets Hus skal være et center dedikeret til viden og inspiration om korn, ernæring og madkultur, og bag projektet står en mand, som har drømt om at skabe sådan et center de seneste femten år. 

quote Det er jo fantastisk, når man har arbejdet med det i så mange år. Man har tænkt, at det her bliver ikke til noget, men så står man her. 

Jørn Ussing Larsen, medstifter af Aurion

- Det er jo fantastisk, når man har arbejdet med det i så mange år. Man har tænkt, at det her bliver ikke til noget, men så står man her. Jeg kniber da mig selv lidt i armen, fortæller Jørn Ussing Larsen, da han har taget det første spadestik til byggeriet. 

Jørn Ussing Larsen er medstifter af den landskendte økologiske bager- og kornvirksomhed Aurion, som også er nærmeste nabo til det nye byggeri.

Ved siden af Aurion har han arbejdet med at indsamle penge til at realisere planerne om Kornets Hus. 26,6 millioner kroner er der nu samlet ind fra blandt andet Nordea-fonden, Hjørring Kommune og Realdania til at bygge det 520 kvadratmeter store center og udvikle aktiviteter dertil. 

Håber på både skoler og turister

Målet med Kornets Hus er at skabe et center, hvor gæsterne kan udforske kornets historie gennem både udstillinger og lege, og hvor man kan blive klogere på, hvordan kornet kan bruges. Blandt andet vil der være mulighed for selv at bage brød af både gamle og nye kornsorter. 

Gruppen bag projektet håber på at kunne trække både skoleklasser, studerende, professionelle bagere og turister til. Og de frygter ikke, at placeringen kommer til at holde folk væk. 

quote Jeg tror ikke, placeringen får en betydning. Tværtimod, for det er jo netop det her med at komme ud, hvor kornet står og bølger rundt omkring.

Uffe Nielsen, Kornets Hus

- Det er selvfølgelig en udfordring, men folk vil gerne have oplevelser i dag. Jeg tror ikke, placeringen får en betydning. Tværtimod, for det er jo netop det her med at komme ud, hvor kornet står og bølger rundt omkring, der gør det hele spændende, fortæller Uffe Nielsen, som skal stå i spidsen for driften af Kornets Hus, når det efter planen står færdigt i slutningen af 2019. 

Kornets Hus

  • Kornets Hus er en almennyttig fond. Ejerskabet fordeleer sig mellem en ejendomsfond og en driftsfond. 
  • Projektets samlede økonomi er på 26,6 millioner kroner, som omfatter byggeri og udvikling af formidlingsaktiviteter. 
  • Bidragsyderne er Realdania, Nordea-fonden, ENV-fonden, Hjørring Kommune, Holkegård Fonden og LAG Nord. 
  • Kornets Hus forventes at stå klar til indvielse ved årskiftet 2019/2020. 

    Kilde: Kornets Hus

Seneste nyt

fra Nordjylland