Millioneordre til Stena

Stena Line i Frederikshavn får ordrer til flere millioner, fordi der skal fragtes gods fra Sverige til skinnearbejde i Vendsyssel.

Skinnenettet i Vendsyssel står de kommende måneder foran en omfattende renovering, og planen med at køre alt materiel op igennem Jylland er ødelagt af uheldet med jernbanebroen.

Banedanmark, som er projektleder, og Balfour Beautty Rail Danmark, der er entreprenør på opgaven, har i stedet indgået en omfattende aftale med Stene Line.

Alt materiel bliver nu transporteret til Vendsyssel via Sverige. Stena Line skal overføre flere tusind meter lokomotiver, vogne, reparationsudstyr samt ca. 20.000 tons nye jernbaneskinner, som kommer fra Tyskland.

For at kunne udføre denne opgave er Stena Line i fuld gang med at reparere og klargøre jernbanefærgen Stena Scanrail, der sejler mellem Frederikshavn og Göteborg, samt de tilhørende ramper og jernbanespor. Arbejdet ventes færdiggjort i denne uge.

Stena Line har derudover lavet en aftale med DSB om, at nogle af deres tog og vogne, som er strandet i Nordjylland på grund af uheldet med jernbanebroen, skal overføres fra Frederikshavn til Göteborg i begyndelsen af juni.

- Vi er meget tilfredse med begge aftaler. Der er alt i alt tale om ordrer til flere millioner kroner, fortæller Freight Manager Claus Riis, Stena Line.

Jernbanebroen over Limfjorden blev i marts påsejlet af en finsk coaster. Broen kan først tages i brug igen i november.


Seneste nyt

fra Nordjylland