Millioner på vej til nordjyske kystprojekter

Seks nordjyske projekter får tilsammen 2,7 millioner kroner fra Nordea-fonden.

Der er penge på vej til seks projekter langs de nordjyske kyster. Det står klart, efter Nordea-fonden tirsdag offentliggjorde de 50 projekter, som fonden vil støtte i deres landsdækkende initiativ ”Kysten er klar”.

Et af de steder, hvor man kan se frem til en pose penge, er Frederikshavn Sportsdykkerklub. Pengene skal bruges på en ny dykkerbåd, og ifølge formanden for Frederikshavn Sportsdykkerklub er klubbens eksistens afhængig af støtten.

- Vi har kun en lille gummibåd og en rådden båd, som nu er ufarbar. Hvis vi ikke fik støtten, så ville vi miste medlemmer, siger formand Elvin Frandsen.

Også Aalborg Sportshøjskole får del i de 2,7 millioner kroner. Her skal pengene bruges på ti nye mobile boards, som er lavet særligt til bølger – i modsætning til de boards, højskolen har nu, som kun er til fladt vand.

quote Vi har kun en lille gummibåd og en rådden båd, som nu er ufarbar. Hvis vi ikke fik støtten, så ville vi miste medlemmer.

Elvin Frandsen, formand, Frederikshavn Sportsdykkerklub

- Det bliver nemmere for eleverne på skolen og surfklubben at lære at stå på vandet, siger Kim Jensen, der er surfinstruktør ved sportshøjskolen.

Udover Frederikshavn Sportsdykkerklub og Aalborg Sportshøjskole er der penge på vej til Thisted Gymnastik og Idrætskultur, Gjøl Sejlklub, Nibe Sejlklub og Morsø Kommune.

I alt fik Nordea-fonden 101 ansøgninger til den første af to ansøgningsrunder. Her uddeles i alt 25,5 millioner kroner til 50 projekter.

- Vi håbede ved lanceringen, at en masse ildsjæle havde lyst til at søge puljen. Det håb er til fulde blevet indfriet med de overvældende mange spændende idéer til aktiviteter, som kan skabe nye stærke fællesskaber lokalt over hele landet, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør for Nordea-fonden.

I november står Nordea-fonden endnu engang klar med støtte til kystprojekter. Her offentliggør de, hvilke af 207 projekter, der modtager støtte fra anden og sidste ansøgningsrunde til kystpuljen, som er på i alt 50 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland