Millioner til bredbånd i Mariagerfjord Kommune

Det er slut med at lagge, når hurtigere internet gør det hurtigere at surfe, downloade og chatte.

Ministeriet har nemlig givet fem millioner kroner til etablering af bredbåndsforbindelser i kommunens landområder. Tre projekter i kommunen har fået støtte, og beboerne i 148 husstande kan nu glæde sig til, at der kommer fuld fart på internetforbindelserne.

Borgmester Mogens Jespersen glæder sig over, at de lokale projekter har fået fingre i millionstøtten:

- Hurtigt internet er en absolut nødvendighed i en moderne husstand, så adgangen til bredbånd er forudsætning for, at det er attraktivt at bo på landet. Derfor er jeg glad for, at så mange husstande nu får lagt bredbånd ind, siger borgmester Mogens Jespersen.

Mariagerfjord Kommune har bidraget med en støtte på 2.000 kroner pr. husstand og hjælp til at skrive ansøgninger til den nationale bredbåndspujle. Det er dog først og fremmest de lokale kræfter, der har løftet opgaven.

- Vi støtter projekterne, men det er borgerne i Kjellerup, Brøndum, True og Rørbæk, som har taget det store slæb, og som virkelig fortjener et skulderklap. Det er nemlig vigtigt, at folk lokalt viser initiativ og virkelyst, når vi vil skabe udvikling i vores landdistrikter, siger borgmesteren.

Energiministeriet har via den nationale Bredbåndspulje uddelt 110 millioner kroner til at etablere hurtige internetforbindelser i landdistrikterne.

I Mariagerfjord Kommune har tre projekter fået støtte, nemlig Kjellerup Bredbånd syd for Mariager, Brøndum Bredbånd vest for Hobro og True/Rørbæk. Sidstnævnte projekt er et samarbejde med Rebild Kommune. 

Mariagerfjord Kommune bidrager med 2.000 kroner pr. husstand, mens husstandene i gennemsnit betaler 4.000 kroner for at få adgang til de lynhurtige internetforbindelser. 


Seneste nyt

fra Nordjylland