Millioner til cykelturisme i Jammerbugt

 Millioner til cykelturisme i Jammerbugt

Transportforlig sikrer Jammerbugt Kommune del i millioner til "rekreativ cykling". Det skal give medvind til cykelturismen.

Det ny transportforlig med alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten har afsat godt 41 millioner kroner direkte til cykelturisme, skriver Politiken onsdag.

Og flere af de øvrige projekter vil også give cykelturismen medvind, blandt andet 59 millioner kroner til stier og anden infrastruktur på Bornholm.

- Cykelturisme kan bidrage til at skabe aktivitet og arbejdspladser i områder, som står over for udfordringer i forhold til økonomisk vækst og erhvervsudvikling. Derfor har vi afsat et markant beløb til at styrke cykelturismen, særligt i yderområderne, forklarer transportminister Hans Christian Schmidt (V) til Politiken.

Forliget giver fem millioner kroner til at fremme cykelturismen på danske småøer med under 1.200 indbyggere.
Godt syv millioner til 'rekreativ cykling' i Jammerbugt, Lemvig, Varde og Ærø.
12 millioner til bedre skilte, rastepladser m.m. på Bornholm, samt 29 millioner til cykelstiprojekter knyttet til cykelturisme, skriver Politiken.

Og så fik Dansk Cyklist Forbund sit ønske om en samlet netportal opfyldt. Portalen får seks millioner, hvor staten bidrager med lidt under halvdelen og Arbejdsmarkedets Feriefond med resten.
Netop en netbaseret gateway til ruter, oplevelser og overnatninger er en af de væsentligste forklaringer på cykelturismens succes i andre lande, især Schweiz.

- Der er allerede masser af gode cykeloplevelser i Danmark, men både danske og internationale cykelturister har haft svært ved at finde dem. Vi ved, at folk planlægger cykelferien via nettet. Den nye gateway bliver et internationalt udstillingsvindue for dansk cykelturisme, der med det nye transportforlig får penge til en massiv videreudvikling, siger Jens Loft Rasmussen, direktør i Dansk Cyklist Forbund, til Politiken.


Seneste nyt

fra Nordjylland