Millioner til nordjyske folkeskoler skal styrke læring og trivsel

Der er ni millioner kroner på vej til folkeskolerne i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Mariagerfjord kommuner fra A. P. Møller Fonden. Pengene skal bruges på efteruddannelse.

Der er endnu en gang penge på vej til nordjyske folkeskoler fra A. P. Møller Fonden.

Skolerne i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Mariagerfjord Kommuner er blevet tildelt ni millioner kroner tilsammen, og det betyder, at de kan fortsætte deres langsigtede indsats for at styrke samarbejdet om elevernes læring og trivsel.

quote Lærerne deltager i rigtig mange møder, og derfor er det yderst relevant, at mødernes indhold målrettes, så de holder fokus på kerneopgaven.

Kirsten Tranekær, Midtvendsyssel Lærerkreds

Konkret skal pengene bruges til efteruddannelse og faglig udvikling for lærere, pædagoger og ledere på skolerne. Det skal klæde dem på til at arbejde i teams og arbejde på tværs af de fire kommuners skolevæsener.

Et af målene er, at teammøder på skolerne kommer til at handle endnu mere om elevernes læring, trivsel og dannelse.

- Det professionelle læringsfællesskab er ikke et mål i sig selv, men et rum med fælles fokus, forpligtelse og fagligt sprog, siger Peter Larsen, der er chef for Skole og Dagtilbud i Hjørring Kommune.

Fortsættelse af indsats

Indsatsen går under navnet PLF Nord, og arbejdet begyndte i 2016, hvor seks nordjyske kommuner fik tilsammen knap 11 millioner kroner i støtte til at efteruddanne lærere, pædagoger og skoleledere for at skabe bedre læring og trivsel for eleverne.

De seneste tre år er der blevet arbejdet med at videreudvikle mødeledelsen, måden skolerne analyserer data på og de systematiske samtaler om elevernes læring.

- Lærerne deltager i rigtig mange møder, og derfor er det yderst relevant, at mødernes indhold målrettes, så de holder fokus på kerneopgaven, siger Kirsten Tranekær, der er formand for Midtvendsyssel Lærerkreds.

Udviklingsarbejdet kræver tid, og selvom man er kommet godt i gang med det, har fire kommuner valgt at søge om fondsstøtte for at fortsætte indsatsen.

- Det er glædeligt, at de fire kommuner ønsker at fortsætte det ambitiøse og perspektivrige udviklingsarbejde, de tog hul på for tre år siden. Fonden støtter gerne langsigtet udviklingsarbejde som dette, der kræver både tålmodighed, klar prioritering samt at der læres og justeres undervejs, siger Hans Kristian Kristensen, der er sekretariatsleder i A. P. Møller Fonden.

PLF Nord 2.0. hedder fortsættelsen af indsatsen, og en professor fra Syddansk Universitet evaluerer initiativet løbende.


Seneste nyt

fra Nordjylland