Millioner til skyttecenter

Et nyt elitesportscenter er på tegnebrættet i Jammerbugt Kommune. Elitefacilitetsudvalget har bevilget tre millioner kroner til projektet.

EM- og VM-turneringer kan være fremtiden i Jammerbugt Kommune. Elitefacilitetsudvalget har bevilget tre millioner kroner til et nyt elitesportscenter for skytter. Og allerede i 2014 er EM i lerdueskydning tildelt Jetsmark Sogns Jagtforening i samarbejde med Dansk Skytte Union.

- I Jammerbugt er der med skyttecenteret tale om et godt eksempel på, hvordan Elitefacilitetsudvalgets midler er med til at skubbe projekterne det sidste stykke op ad kvalitetsstigen. Det gør det muligt at afvikle EM, VM og World Cup-stævner på dansk grund i for eksempel lerdueskydning, hvor Danmark har stolte medaljetraditioner, siger Torben Frølich, der er direktør i Elitefacilitetsudvalgets sekretariat.

Det nye skyttecenter skal etableres nær Tranum Klitplantage vest for Aabybro på et 40 hektar stort areal. Der skal være fem baner til skydning i OL-discipliner, fire baner til discipliner i Compak Sporting og to jagtskydebaner.

- Det bliver et enestående anlæg, som ikke ligner noget andet her i landet eller i resten af Norden. Skyttecenteret vil gøre det muligt at opleve de bedste skytter fra hele verden og samtidig være et sted, hvor vores talenter og breddeskytter fra hele Nordjylland kan træne i hverdagen, siger Anders Esholm Jensen fra Jetsmark Sogns Jagtforening.

Det nye skyttecenter kommer samlet til at koste 36 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland