Millioner til Sygehus Vendsyssel

Foto: Per Frank Paulsen

På Sygehus Vendsyssel smiler de ekstra meget for tiden. En donation på hele fem millioner kroner er nemlig på vej til sygehusets forskning.

Takket være to gavmilde kvinder får forskningsmiljøet på Sygehus Vendsyssel fem millioner kroner. Første uddeling af legater sker nu på torsdag.

12 medarbejdere bag en række forskningsprojekter på Sygehus Vendsyssel får her overrakt beviset på, at de får en hjælpende økonomisk hånd til deres videre arbejde.

Pengene kommer fra Marie Pedersen og Jensine Heibergs Legat. De to har testamenteret fem millioner kroner til sundhedsfaglige forskningsprojekter på Sygehus Vendsyssel. Pengene uddeles i legatportioner på op til 100.000 kr. Uddelingen sker på torsdag, hvilket er Marie Pedersens fødselsdag.

Der har været 18 ansøgninger til legatet i år. 12 ansøgere er blevet tilgodeset med midler, der sammenlagt løber op i ca. 800.000 kroner. Legaterne gives bl.a. til udstyr og uddannelsesophold i udlandet.

Det er et bedømmelsesudvalg bestående af cheflæge Per Sabro Nielsen, advokat Johannes Funch og leder af Center for Klinisk Forskning, professor Ulrik Baandrup, der har vurderet ansøgningerne.

- Sygehuset er dybt taknemmelig for legatets oprettelse. Det er meget positivt for forskningsmiljøet på Sygehus Vendsyssel, at der er mulighed for at give støtte til alle disse projekter. Ansøgningerne stammer fra et bredt udsnit af afdelinger og afspejler, at der er dygtige folk i gang med spændende forskningsprojekter indenfor en lang række specialer, siger leder af Center for Klinisk Forskning professor Ulrik Baandrup i en pressemeddelelse.

De får penge

Lea Ambühl, Center for Klinisk Forskning 100.000 kr.
Kirstine Sneider, Center for Klinisk Forskning 10.000 kr.
Caspar Bundgaard-Nielsen, Center for Klinisk Forskning 96.000 kr.
Marlene Andersen, Reumatologisk Afdeling 60.000 kr.
Michael Kruse Meyer Reumatologisk Afdeling 100.000 kr.
Grethe Neumann Andersen Reumatologisk Afdeling 75.000 kr.
Torben Breindahl, Klinisk Biokemisk Afdeling 94.000 kr.
Andrei Ciubotariu, Klinik Anæstesi 85.000 kr.
Jacob Bodilsen, Klinik Medicin 40.000 kr.
Morten Vuust, Billeddiagnostisk Afsnit 50.000 kr.
Stine Dam Henriksen, Klinik Kirurgi 40.000 kr.
Tine Caroc Warner, Afsnit for Børn og Unge 26.695 kr.

Flere nyheder fra TV2 Nord