Millioner til Trombosecenter

00:36

Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

1 af 2

Den Obelske Familiefond har bevilget 13,32 millioner kroner til Trombosecenter Aalborg.

Trombose er blodpropper i hjernen, hjertet, lungerne og i benene og det er den hyppigste dødsårsag og årsag til invadilitet i Danmark.

Aalborg Universitetshospital er derfor gået sammen med Aalborg Universitet som et forskningscenter med fokus på Trombose.

- I dag indlægges trombosepatienter på forskellige afdelinger afhængig af, hvor blodproppen opstår i kroppen. Det kan være på hjerteafdelingen, på lungemedicinsk afdeling eller et helt tredje sted på sygehuset. Viden om blodpropper er nemlig ikke et speciale i sig selv, men hører under en række medicinske specialer, og derfor er der risiko for, at patienten ikke får den optimale behandling, siger forskningschef, overlæge, lektor, Ph.D., FESC Lars Hvilsted Rasmussen, der er internationalt anerkendt inden for tromboseforskning.

Pengene fra den Obelske Familiefond giver nu mulighed for at udvide de allerede eksisterende aktiviteter.

- Vi er nået langt, men ønsker om at løfte forskningen til højeste internationale niveau, og derfor har vi søgt Det Obelske Familiefond om godt 13 mio. kr. Vi er derfor meget taknemmelige for, at vores ansøgning nu er blevet imødekommet. Det giver os mulighed for at styrke centret markant, siger Lars Hvilsted Rasmussen.

Flere nyheder fra TV2 Nord