Millionerne regner ind: Nordjysk tech-virksomhed med rekordomsætning

Den nordjyske teknologi-virksomhed Asetek lander årsresultat for 2016 på fem millioner dollars på baggrund af vækstfremgang det seneste år på 42 procent. Virksomhedens har en omsætning på 51 millioner dollars i 2016 og forventer en signifikant vækst i datacenter-markedet i 2017

 

Asetek A/S har netop leveret sit bedste årsregnskab nogensinde. Den
nordjyske teknologivirksomhed med base i Aalborg og underafdelinger i fem lande fortsætter dermed den positive udvikling. 

2016 bød samtidig på en vækstfremgang på 40 pct. og en forøgelse af dækningsgraden til
39 procent samt et driftsresultat på 7,4 millioner dollars. Asetek er markedsledende underleverandør af vandkøleløsninger til globale IT-leverandører som Dell, Fujitsu, Intel og HP.

Den markante fremgang hos Asetek er dels drevet af udviklingen af kraftigere processorer og grafikkort og dels bemærkelsesværdig stigning i det globale salg af gaming-, esport- og virtual-reality computere. På datacentersiden er det især udviklingen og brugen af stadigt højere ydende og mere energiforbrugende supercomputere, der bidrager til væksten.

- Jeg er på medarbejdernes og egne veje meget stolt af de flotte resultater i 2016 og ikke mindst, at året bliver vores første profitable år i lang tid. Det er et direkte resultat af mange års hårdt arbejde og investeringer, siger adm. direktør og grundlægger André Sloth Eriksen.

- Vi fortsætter investeringerne i data center-segmentet for at indfri løftet om at accelerere markedsadoptionen af vores innovative vandkøleløsninger i datacentre verden over. I den henseende bliver 2017 et meget spændende år, hvor vi forhåbentlig er i stand til at tage et kvantespring sammen med vores endnu ikke offentliggjorte partner,  siger adm. direktør og grundlægger André Sloth Eriksen.

André Sloth Eriksen henviser til, at det efterhånden er velkendt, at op mod tre procent af strømforbruget på verdensplan går til servere- og datacenterkøling, en global miljøudfordring, der blot vokser og vokser, parallelt med vores behov for datakraft bare vokser sig større. 

- Et problem som Asetek’s vandkøleløsning som tommelfingerregel reducerer med 50 pct., fordi energiforbruget ved vandkøling kun kræver halvt så stort energiforbrug, som traditionel luftkøling. Tilbagebetalingstiden på produktet er under et år, skriver Asatek A/S i pressemeddelsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland