Millioninvestering skal trække svenskere til Nordjylland

Foto: Christian Henriksen

Nedgang skal vendes til fremgang. Derfor renoverer Stena Line-hotellet The Reef i Frederikshavn for millioner. Det er en del af rederiets strategi for at få flere svenske gæster med færgen til Nordjylland.

Efter fire et halvt års forberedelse og planlægning kunne Stena Lines liniechef i Danmark, Tony Michaelsen, torsdag løfte sløret for rederiets satsning i Frederikshavn. Her skal samtlige 210 værelser på hotellet The Reef de næste år gennemgå en omfattende renovering.

Målet med renoveringen af hotellet i Frederikshavn, som er Nordjyllands største - målt på antallet af sengepladser, er at øge passagertallet fra Sverige til Frederikshavn med 300.000 over de næste fire år.

- Det er nødvendigt. Vi kommer fra en tid, hvor valutakursen var fantastisk, og vi havde taxfree-salg. Valutakursen har ændret sig og taxfree-salget er væk, og nu gælder det om, at vi kommer med gode, autentiske oplevelser til gæsterne, siger Tony Michaelsen.

Værelserne på The Reef kommer fremover til at se sådan her ud. Foto: Christian Henriksen

Hvor mange millioner, Stena Line investerer i renoveringen af The Reef i Frederikshavn, er en hemmelighed.

- Jeg kan ikke sige, hvor meget det er, men det er mange, mange millioner, lyder det fra Tony Michaelsen.

Turisme er et vækstområde

Renoveringen af de første 46 værelser begyndte i mandags, og de moderne værelser skal være færdige i uge seks, når svenskerne holder vinterferie.

På sigt skal renoveringen af hotellet få flere svenskere til at tage færgen fra Gøteborg til Frederikshavn. I slutningen af 1990'erne, hvor passagertallet toppede, sejlede rederiet årligt med 2,5 millioner gæster. Det tal er i dag nede på 1,2 millioner passagerer.

I Frederikshavn modtages nyheden om den store investering med glæde.

- Det er rigtig vigtigt. Vi har turisme som et vækstområde i Frederikshavn Kommune. Vi kan se, at der er potentiale her, og det handler om at skabe nogle muligheder, siger borgmester Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet).

02:16

Kæmpe investering i The Reef i Frederikshavn.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord