Ærlig DigiTALT-debattør: Min tålmodighed rækker ikke til trøfler

27:29

Hvorvidt paneldeltagerne ville bruge tid på at jagte trøfler i de nordjyske skove, og om det at finde en parkeringsplads i Aalborg nu også er en helt umulig opgave, er blot nogle af de emner, som bliver vendt og drejet i næste udgave af debatmagasinet DigiTALT.

Folk ville tro, at han var fuldstændig fra den, hvis han ”pludselig lå der i skovbunden med røven i vejret.”

Sådan beskriver Tonny Thorup selv sin holdning til tanken om at jagte underjordiske delikatesser i form af trøfler i de nordjyske skove. At det desuden tager tid at få gravet sig frem til lækkerierne, gør heller ikke situationen bedre.

- Min tålmodighed ville ikke holde til mange trøfler, konstaterer Tonny Thorup.

Ugens panel i DigiTALT:

Tonny Thorup

Erhvervsdirektør, BusinessAalborg

 

Mette Kirstine Goddiksen

Journalist, Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

 

Peter Møller Madsen

Festivalleder, Nibe Festival

Mette Kirstine Goddiksen erkender også blankt, at hendes tiltro til egne evner udi kunsten at finde noget spiseligt i naturen, kan ligge på et meget lille sted.

- Jeg ville jo komme til at forgifte nogen, hvis jeg skulle finde noget ude i naturen, siger hun.

I stedet tyr hun oftest til den løsning, som de fleste nordjyder benytter sig af. Den løsning, der ligger i køledisken i supermarkedet:

- Jeg køber bare en bakke champignons nede i Rema og så må det være det, siger hun.

Dorthe Aalborg fra Mariager, der jagter trøfler i de nordjyske skove, er en af den seneste uges højdespringere på TV2 Nords facebookside. Hundredvis af nordjyder har kommenteret og liket videoen, hvor hun fortæller om hemmelighederne bag en succesfuld trøffeljagt.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

00:34 Luk video

I denne uges udgave af DigiTALT kommer panelet også omkring en efterhånden velkendt diskussion: For er det - eller er det ikke - umuligt at finde en parkeringsplads i Aalborg?

Tonny Thorup er ikke et sekund i tvivl:

- Jeg vil gå så langt som til at sige, at hvis man kører hvileløst rundt efter en parkeringsplads og ikke kan finde en i et af parkeringshusene i Aalborg midtby, så giver jeg en øl på næste Nibe Festival, siger Tonny Thorup med en slet skjult hentydning til Peter Møller Madsen.

Sidstnævnte erkender da også, at når han til tider har svært ved at finde en parkeringsplads i Aalborg, handler det nok dybest set om noget andet end manglende parkeringskapacitet:

- Når jeg ”kører hvileløst rundt,” handler det da også om, at jeg er magelig og godt vil så tæt på som overhovedet muligt, siger en ærlig Peter Møller Madsen.

Panelet kigger også nærmere på Frederikshavn Kommunes planer om mere videoovervågning i det offentlige rum. Planer, som både Peter Møller Madsen og Tonny Thorup bifalder.

- Vi fik også videozoner i Aalborg på et tidspunkt. Blandt andet på grund af et knivstikkeri i Jomfru Ane Gade, konstaterer Tonny Thorup.

Men selvom mere videoovervågning umiddelbart har til hensigt at skabe mere tryghed blandt borgerne, har Mette Kirstine Goddiksen oplevet, at det kan have den stik modsatte effekt:

00:47 Luk video

Se hele denne uges udgave af DigiTALT over artiklen - og se tidligere udgaver HER

Forsiden lige nu