Mindeordene om 15. krigsoffer

Jesper Gilbert Pedersen blev torsdag klokken 11.00 bisat fra Nørresundby Kirke. Her er mindeordene.

Faldet i kamp mod Taliban 25. juli 2008.

CH for den danske bataljon i Helmand, Oberst Jens Lønborg:

OKS Jesper Gilbert Petersen blev fredag morgen dræbt i kamp med Taliban oppe nord for For-ward Operating Base ATTAL i Upper Gereshk Valley. En fremragende soldat og god kollega blev dermed brutalt revet fra os.
I denne svære stund går vore tanker til Gilberts familie og venner. Den sorg de føler lige nu, den føler vi også.
Selv om det ikke kan bringe Gilbert tilbage, så finder vi alligevel trøst i at vide, at man hjemme i Danmark gør alt, hvad man kan for at støtte nu og i den svære tid, der kommer.
Gilbert indgik i vores kampvognsdeling LOKE. Han har således været en meget vigtig del af bataljonens tungeste våben. Utallige er de gange, hvor Gilbert og resten af LOKE har været vores livsforsikring oppe på High Ground og stort set hver gang, hvor enheder har været i kamp i den grønne zone, har de været der til at indsætte den ildkraft, som har været en af-gørende hjælp for enhederne på jorden.
Gilbert var en erfaren soldat med flere udsendelser bag sig og satte altid en ære i, at der var orden i tingene. Man kunne altid komme til ham efter et godt råd om selv den mindste detalje indenfor hans speciale. Gilbert med sit stille og rolige væsen, og altid gode humør, vil blive savnet af alle som havde det privilegium at kende ham.
Æret være Gilberts minde.


Seneste nyt

fra Nordjylland