Mindre brand på Tolne Efterskole: Alle elever blev evakueret

En powerbank var skyld i, at der udbrød brand på et af værelserne på Tolne Efterskole. Brandvæsenet blev tilkaldt for at efterslukke ilden.

Et par snarrådige lærere sikrede tirsdag aften, at en mindre brand på Tolne Efterskole ikke udviklede sig yderligere. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Ved 23-tiden gik det ild i en powerbank (et ekstra, genopladeligt batteri) på et af elevværelserne. Her lå powerbanken til opladning, da den pludselig begyndte at ryge, og der opstod en mindre brand.

- Heldigvis fik skolens lærere hurtigt ilden slukket med en pulverslukker, og alle elever blev evakueret ud af bygningen, fortæller Poul Fastergaard, der er politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Brandvæsenet var hurtigt fremme og sikrede, at ilden ikke havde spredt sig. Men heldigvis havde lærerne indsats forinden fået helt bugt med ilden.

Konstitueret forstander: Eleverne tog det stille og roligt

Tolne Efterskole er en efterskole for unge med særlige behov. Men trods det natlige påstyr var der ro på hos alle elever.

- De tog de rigtigt fint, og det foregik stille og roligt, da lærerne fik dem ud af huset. Ingen gik i panik, og de sad meget rolige sammen med lærerne, fortæller konstitueret forstander, Søren Thomsen.

- Vi fik hurtigt kontaktet forældrene, så de var klar over, hvad der sket. Men de var trygge og ingen kom og hentede deres børn før tid, oplyser Søren Thomsen og understreger, at lærerne vil være særligt opmærksomme på de børn, der var tæt på episoden, for at sikre, de har det godt.

Til onsdagens morgensamling informerer den konstituerede forstander alle elever og lærere omkring episoden - og hvordan man på Tolne Efterskole fremover behandler elektronik.

- Det giver anledning til en snak om, hvordan man mest sikkert lader sine ting op, men vi overvejer ikke et decideret forbud mod den slags elektronik. Vi kan forstå på politiet, at der muligvis har været tale om en defekt powerbank, siger Søren Thomsen.

Politi: Lad aldrig elektronik op i dit soveværelse

Mange mennesker lader deres mobiltelefoner, powerbanks og andet elektronik op om natten, men det kan være farligt, advarer politikommissær Poul Fastergaard.

- Som vi kan se her, så kan der nemt gå ild i det - især i rum, hvor man ligger og sover, siger han - og anbefaler nordjyderne at lade deres elektronik op i et andet rum end soveværelset.

I den konkrete sag fra Tolne Efterskole, vurderer Poul Fastergaard, at der kan være tale om en defekt powerbank, men det er endu ikke endeligt afklaret.

Nordjyllands Politi betragter branden som et hændeligt uheld, og ingen vil blive sigtet.
 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland