Minister afviser svinepant

 Minister afviser svinepant

Socialdemokraterne mener at pant på nyfødte svin kan redde danske arbejdspladser. Men det er protektionisme, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V)

Det er protektionisme at indføre pant på nyfødte grise i
Danmark, mener fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der afviser forslaget.

Forslaget om en svinepant kommer fra Fødevareforbundet NNF og Socialdemokraterne. Panten på 80-100 kroner betales tilbage, hvis grisen slagtes i Danmark. Det skal forhindre, at svin sendes til slagtning i udlandet.

- Det er ikke til at finde ud af, hvad Socialdemokraterne
egentlig mener. Det ene øjeblik siger de, at de vil have
afviklet landbrugsstøtten, det næste øjeblik er de villige til at indføre en særlig eksportafgift, siger Eva Kjer Hansen.

Forslaget blev fremsat mandag på et møde i Holstebro af det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen med det formål at bevare arbejdspladser på de danske slagterier. Han erkender, at han ikke ved, om forslaget vil være i strid med EU's konkurrenceregler.

Eva Kjer Hansen mener, at den eneste måde, hvorpå slagterierne kan klare sig i konkurrencen, er ved at nedsætte deres omkostninger ved produktionen. Det offentlige går foran med en nedsættelse af slagteriernes udgifter til kødkontrol, fremhæver hun.

- Vi sørger for, at de omkostninger, der skyldes det
offentlige, bliver mindre, men derudover må slagterierne også gå deres egne omkostninger igennem, siger fødevareministeren.

/ritzau

MERE I TV2/NORD MANDAG KL. 19:30


Seneste nyt

fra Nordjylland