Minister besøger Aalborg Portland: Udfasning af PSO er en kæmpe gevinst

Cement-virksomheden Aalborg Portland nyder godt af udfasningen af PSO-afgiften. De fik torsdag lov til at vise fabrikken frem for Erhvervsministeren.

Det drejer sig om rigtig mange penge, og rigtig mange arbejdspladser. Udfasningen af den såkaldte PSO-afgift bliver som en skat i udgravningerne hos Aalborg Portland.

- Jeg er ikke i tvivl om, at med den reduktion vi ser med minimum en 1/5 del hvert år de næste 5 år, det påvirker positivt vores konkurrence evne, og jeg har hele tiden sagt, at jo mere konkurrencedygtige vi bliver, jo flere investeringer kan vi lave i Aalborg, siger direktøren i Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen.

Torsdag eftermiddag fik virksomheden besøg af erhvervsminister, Brian Mikkelsen (V), der fik en rundvisning på den store fabrik.

- Det er en ekstremt vigtigt industri virksomhed i Danmark, vi har brug for flere af den type virksomheder. Der er 350 ansatte her i Aalborg, og jeg vil gerne sørge for at de får de bedst mulige vilkår, så de kan udvide og ansætte flere folk her i Aalborg, siger Brian Mikkelsen.

Udfasningen af PSO-afgiften gør, at Aalborg Portland sparer 46 millioner kroner over de næste 5 år.  En besparelse, der kan sikre arbejdspladser og investeringer i Aalborg.

- Det betyder, at man kan investere mere i moderne maskiner her i Aalborg og på den måde fastholde arbejdspladserne i Aalborg, og det synes jeg, er det vigtigste, at vi beholder industriarbejdspladser i Danmark, siger erhvervsministeren.

- Det betyder, på kort og på mellemlangt sigt, at de arbejdspladser vi har i Aalborg, dem er vi i hvert fald sikker på at have mange år frem, siger Michael Lundgaard Thomsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland