Minister i samråd om tredje Limfjordsforbindelse

Transportministeren skal onsdag forklare, hvorfor der endnu ikke er penge til den tredje Limfjordsforbindelse

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Socialdemokraterne) har kaldt transportminister Hans Christian Schmidt (Venstre) i samråd. Det sker i morgen onsdag, og det Bjarne Laustsen vil have ministeren til at forholde sig til, hvorfor den tredje Limfjordsforbindelse ifølge Laustsen bliver syltet fra regeringens side.

-  Set i lyset af, at den nuværende transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) så højlydt i årevis har krævet den tredje Limfjordsforbindelse bygget nærmest her og nu, er det forunderligt, at ingen hidtil har stillet ham til ansvar for dette løftebrud. Vi har nu håndfaste beviser i form af Vejdirektoratets tal på, at den nordjyske trafik vokser netop omkring Limfjordsforbindelserne. Der er derfor faglig dokumentation for at komme videre med den 3. Limfjordsforbindelse som statsligt projekt, siger Bjarne Laustensen.

Det nordjyske folketingsmedlem henviser til tal fra Vejdirektoratet, der viser, at trafikken er steget med tre procent de seneste fire år på strækningen både nord- og syd for Limfjordsforbindelsen.

- Derfor var det et slag i ansigtet på nordjyderne, da Venstre-regeringen strøg bevillingerne til det forberedende arbejde, siger Bjarne Laustsen, som venter svar fra ministeren onsdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland