Minister kalder til stormøde om kystsikring

Miljøminister Eva Kjer Hansen inviterer alle interesserede til at komme og drøfte kystsikring på et stormøde i Aalborg.

Ved både Lønstrup og Nørlev har borgerne grebet til selvtægt, og selv kystsikret ved deres grund, selvom det er ulovligt ifølge myndighederne. Det får nu Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen til at indkalde til stormøde i Aalborg, hvor alle interesserede er velkomne til at diskutere udfordringerne ved kystsikring.

- Det duer jo ikke at myndigheden, der har ansvaret på området, og lodsejerne har svært ved at finde nogle løsninger i fællesskab. Jeg håber, at mødet kan bidrage til at skabe noget dialog. Vi bliver jo nødt til at have nogle aftaler om, hvordan man bedst kystsikrer, så man også tager hensyn til andre i området, siger Eva Kjer Hansen.

På dagen vil der være to timer til at kaste lys over de udfordringer, kystbeskyttelsen stiller til både den enkelte og samfundet. Først vil der være en række faglige oplæg om, hvad kystbeskyttelse handler om, og hvad der er fordele og ulemper ved de forskellige metoder.

- Og så vil jeg lytte til, hvad lodsejerne ser af udfordringer, siger Eva Kjer Hansen.

Mødet foregår i Regionshuset i Aalborg den 16. november 2015, klokken 14-16. Tilmelding er nødvendig, og sker via Miljø og Fødevareministeriet.


Seneste nyt

fra Nordjylland