Minister: Politiet ved bedre end klubberne

Justitsministeren fastslår, at politiet er bedre end klubberne til at afgøre, om superligakampe skal flyttes.

Kamptidspunkter for superligakampe er nu blevet et stridspunkt mellem justitsminister Morten Bødskov (S) og Divisionsforeningen.

Fodboldklubbernes forening fastslår, at der intet fagligt belæg er for, at fodboldkampe i dagslys giver færre optøjer.

Alligevel fastholder ministeren sit forslag om at lade politiet diktere fodboldkamp og understreger, at politiet er bedre end klubberne til at afgøre, hvad der virker.

- Jeg er helt sikker på, at politiet er bedre til at vurdere, om den samlede sikkerhed under kampen er bedst tjent med, at den bliver holdt tidligt på dagen frem for ud på aftenen, siger Morten Bødskov.

- Hvis det kan forhindres, at folk i hundredtal har varmet op er klar slagsmål ved at kampen bliver holdt tidligere på dagen, så er jeg helt tryg ved at overlade den beslutning til politiet, siger ministeren.

Divisionsforeningen frygter, at en ændret politilov med tidligere fodboldkampe vil sende et signal om, at det er ballademagerne der sætter dagsordenen. Men det er Morten Bødskov uenig i.

- Jeg tror ikke på, at det betyder særlig meget for dem der gerne vil se en fodboldkamp i en festlig stemning, om kampen bliver spillet klokken seks om aftenen eller klokken et om eftermiddagen. Tværtimod bliver oplevelsen meget bedre, siger han.

- Det synes jeg også, at superligaklubberne skal være opmærksomme på, siger Morten Bødskov.

Ifølge Divisionsforeningen er det allerede på nuværende tidspunkt trygt og sjovt at gå til fodboldkamp, og balladen er langt fra dominerende.

Men ministeren mener, at indsatsen kan blive bedre.

- Det vi så i weekenden vidner om, at der er behov for at forstærke indsatsen. Vi har set for mange af den type af voldsomme uroligheder.
Derfor må vi se på, hvad der er af muligheder og det vil jeg gerne diskutere med Divisionsforeningen og klubberne, siger han.

Ministeren har dog også ros til fodboldklubberne:

- Klubberne er allerede godt i gang selv på det her område, og der allerede sat initiativer i værk. Vi har lavet et hooliganregister og vi har gjort det muligt at registrere de værste ballademagere, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland