Minister: Styrelse skal granske Rebild

Karen Hækkerup (S) har sat styrelse til at følge op på, om Rebild får styr på sagsbehandling efter Rebildsag.

Rebild Kommune får frem til nytår til at få styr på kommunens store problemer på det specialiserede socialområde.

Socialminister Karen Hækkerup har nemlig bedt Ankestyrelsen om at undersøge, hvorvidt Rebild Kommune ved årets udgang har formået at løfte kvaliteten i sagsbehandlingen på området.

Det sker, efter at der kom fokus på kommunens store problemer på området i forbindelse med Rebildsagen, som er en af de groveste sager om sexmisbrug af børn i nyere tid.

- Det er nødvendigt og berettiget, at kommunen kommer med en omfattende plan for, hvordan de vil rette op på de fejl, de har lavet tidligere, siger hun til Ritzau og fortsætter:

- Men der skal selvfølgelig følges op på, om det bliver bedre. Derfor har jeg bedt Ankestyrelsen følge op ved årets udgang og undersøge, om Rebild Kommune har formået at løfte kvaliteten i sagsbehandlingen.

Siden Rebild Kommune blev dannet i 2007, har der været store problemer med at overholde lovgivningen på det specialiserede socialområde.
Rebild Kommune har siden offentliggjort en række tiltag, som skal bremse problemerne på området.

Blandt andet skal eksterne fagfolk gennemgå alle sager med det mål at kontrollere, at kommunens sagsbehandling har været korrekt. Gennemgangen skal samtidig sikre, at kommunen retter op på eventuelle fejl.

Det er helt nødvendigt, mener ministeren.

- Rebildsagen er et forfærdeligt eksempel på, at fejl i sagsbehandlingen kan have store og ubærlige konsekvenser, siger Karen Hækkerup.

Samtidig sender ministeren selv et hold til Rebild for at hjælpe kommunen på rette vej.

- Jeg sender min nyoprettede task force til Rebild, hvor vi tilbyder kommunen at indgå i et samlet udviklingsforløb, der skal bidrage til at løfte kvaliteten i kommunens håndtering af sager på området.

- Kommunen vil her få mulighed for at få vejledning og rådgivning af Socialstyrelsen og Ankestyrelsen.

I Rebild sagen er en 56-årig mand idømt en forvaringsdom for groft seksuelt misbrug af ni børn, hvoraf syv er hans egne. Manden har anket dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland