Minister: Total har ikke droppet skifergas-boringer i Dybvad

Energi-, Forsynings- og Klimaminister, Lars Christan Lilleholt, afviser i et svar til den nordjyske folketingskandidat, Bjarne Lausten (S), at Total overvejer at forlade Dybvad.

Der har i den seneste tid været rygter om, at det franske energiselskab Total overvejer at stoppe boringerne efter skifergas i Dybvad, fordi det ikke er rentabelt.

Men det er ikke tilfældet. Sådan lyder det fra Energi-, Forsynings- og Klimaminister, Lars Christan Lilleholt.

Ministeren svarede onsdag på Bjarne Laustens (S) spørgsmål om, hvorvidt Total har planer om at droppe boringerne i Dybvad.

Da Lars Christian Lilleholt gik videre med spørgsmålet til Energistyrelsen, gav de følgende svar:

- Energistyrelsen er ikke bekendt med, at rettighedshaveren til tilladelse 1/10 har opgivet at bore efter og indvinde skifergas i Nordjylland. Efterforskningsboringen Vendsyssel-1 er ved at blive udført, og rettighedshaveren afrapporterer dagligt til Energistyrelsen om borearbejdet og de geologiske resultater, forklarede Energistyrelsen.

Derfor konkluderede ministeren dette i sit svar til Bjarne Lausten:

- På baggrund af det oplyste er det ikke min opfattelse, at Total har opgivet at bore efter indvinde skifergas i Nordjylland, skriver Energi-, Forsynings-, og Klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Folketingskandidat Bjarne Lausten stillede også følgende spørgsmål til Lars Christian Lilleholt.

- Hvad er ministerens holdning til, at Total opgiver sin boretilladelse, og betyder det så, at tilladelsen, der blev givet i 2010, bortfalder helt, eller kan de beholde tilladelsen, og i givet fald hvor længe?

Her henviste ministeren til svaret på det første spørgsmål.


Seneste nyt

fra Nordjylland