Ministerbesøg skaber stor debat: - Hun mangler situationsfornemmelse

Undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance besøger i efteråret to skoler i Frederikshavn Kommune, og det har fået formanden for kommunens børne- og ungdomsudvalg op i det røde felt. Det er to private skoler, ministeren besøger, hvilket udvalgsformanden mener, er mangel på situationsfornemmelse.

En minister med total mangel på situationsfornemmelse. Sådan lyder overskriften på et læserbrev, byrådsmedlem og formand for børne- og ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune, Christina Lykke Eriksen, har skrevet.

Her raser udvalgsformanden over, at undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance kun aflægger to private skoler et besøg, når hun 2. oktober kommer til Frederikshavn Kommune.

- Jeg synes, hun har tilkendegivet flere gange, at hun vil prioritere friskoler og privatskoler, og det, synes jeg, er yderst uheldigt, fordi vi har også rigtig, rigtig mange børn, som går på vores allesammens folkeskole, og den synes jeg godt nok trænger til at blive passet på lige nu, siger Christina Lykke Eriksen (SF).

Det er Liberal Alliances lokale partiforening, der har arrangeret ministerens besøg i Nordjylland. Her er byrådskandidat Klaus Hjulmand fuldstændig uforstående over for udvalgsformandens kritik.

- Jeg synes jo, det er yderst positivt, at vi får besøg af en minister i Frederikshavn, som har lyst til at komme op og se på vores skoler, hvad det er, vi kan tilbyde, og hvilke udfordringer vi står med. Så jeg synes i første omgang, at det er en skam, at det får en negativ klang, siger Klaus Hjulmand (Liberal Alliance).

Undervisningsministeren skal 2. oktober se Frederikshavn Friskole og privatskolen Brovandeskolen i Skagen. Da planlægningen af ministerbesøget begyndte, ønskede Liberal Alliance i Frederikshavn faktisk, at Merete Riisager skulle besøge en folkeskole i Skagen, men det satte kommunens procedurer en stopper for.

- Vi fik en kontramelding fra borgmesteren om, at det kunne ikke lade sig gøre medmindre, at hun overtog arrangementet og programmet. Det er jo en skam, at der går bureaukrati i det på den måde, siger Klaus Hjulmand.

Den udlægning er borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S), ikke enig med byrådskandidaten fra Liberal Alliance i.

- Vi vil ikke have, at det er et partipolitisk arrangement, hvor der er en kandidat, der ringer rundt til vores institutioner og siger: "Jeg kommer med en minister." Kommunen vil rigtig gerne have besøg, men der er vi vært, og det, synes jeg, er rimeligt, fordi folk skal ikke sende deres børn i skole og vide, at der kan være partipolitiske arrangementer i folkeskolen, siger Birgit S. Hansen.

Kandidaten fra ​Liberal Alliance forstår ikke, hvorfor det skal være så kompliceret at få en minister på besøg i Frederikshavn Kommune, som tilfældet er. Og så undrer Klaus Hjulmand sig over, at udvalgsformanden kritiserer ministeren i skarpe vendinger uden at kende hele forhistorien.

- Hun var velkommen til at tage kontakt til mig. Vi er faktisk venner på Facebook, så hun kunne bare have skrevet og spurgt, hvordan det hænger sammen. Så kunne vi have løst den på den måde, siger han.

Christina Lykke Eriksen vil ikke trække sin kritik af Merete Riisager og Liberal Alliance tilbage, men hun håber, at der bliver lavet et andet program for ministerens besøg i Frederikshavn Kommune end det nuværende.

- Jeg håber da selvfølgelig, at hun vil komme ud og se vores folkeskoler og se, hvor fantastisk et arbejde man gør for at få det til at hænge sammen, men hvor svære vilkår, man har. Det synes jeg, hun skal komme ud at se, fordi hun er jo i virkeligheden den, der kan gøre noget ved det, siger Christina Lykke Eriksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland