Ministerium dumper to nordjyske skoler

Ankermedets Skole, der nu hedder Skagen Skole, er med på Undervisningsministeriets liste over skoler med dårlige karakterer. Foto: Per Frank Paulsen

Undervisningsministeriet hænger nu 17 navngivne folkeskoler i 12 kommuner ud på ministeriets hjemmeside. To nordjyske folkeskoler er iblandt. Se hvilke

12 kommuner får nu besked fra om, at de faglige resultater på i alt 17 folkeskoler ikke står mål med statens kvalitetskrav - heriblandt også to nordjyske skoler.

Eleverne har fået for dårlige karakterer flere år i træk, og kommunalbestyrelserne skal nu forklare Undervisningsministeriet, hvad de vil gøre ved det. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har screenet skolerne på tre forskellige parametre, som handler om afgangskarakterer, overgang til ungdomsuddannelser og socioøkonomisk reference.

De to nordjyske skoler, som er med på listen er Ankermedets Skole (der nu hedder Skagen Skole) i Skagen og Hanstholm Skole. Skolerne er blandt de ni skoler, der dumper i "socioøkonomisk reference". Det vil sige, at eleverne ikke får så gode karakterer, som de burde, når man tager deres baggrund i betragtning, vurderer ministeriet.

Otte af de 17 skoler, der er på Undervisningsministeriets liste, har tre år i træk haft et karaktergennemsnit blandt de laveste fem procent af samtlige folkeskoler i mindst to af de bundne prøvefag. Her er de to nordjyske dog ikke iblandt.

Flere nyheder fra TV2 Nord