Ministersvar: - Vi arbejder på hurtigere behandling af skrotskibe

I et skriftligt svar fra Miljø- og Fødevareministeriet lover ministeren, at de lange behandlingstider, der koster arbejdspladser i Frederikshavn, vil blive nedbragt inden nytår.

Det gør ondt på et skrotfirma i Frederikshavn, at Miljøstyrelsen nu i flere måneder ikke har været i stand til at overholde sin egne frister for behandling af ansøgning om at få udenlandske skrotskibe til Danmark.

For uden skrotskibene har skrotfirmaet JATOB ikke noget at lave - og så må de sende folk hjem. 

Normalt skal Miljøstyrelsen tage stilling til en ansøgning på tre dage og afslutte behandlingen af den inden for 30. Men nu er styrelsen oppe på at bruge 10-12 uger på dét arbejde.

Det er ingen holdbar situation, mener folketingspolitiker Bjarne Laustsen (S), der nu er gået ind i sagen og har bedt miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen om et skriftligt svar på, hvad der bliver gjort for at hjælpe de erhvervsdrivende, der kommer i klemme i de lange sagsbehandlingstider.

Torsdag kom der skriftligt svar på ministeren:

- Miljøstyrelsen kan i øjeblikket ikke overholde forordningens frist på 3 arbejdsdage til enten at indhente yderligere oplysninger, sende anmeldelsen videre til modtagerlandets myndighed eller konstatere en indsigelsesgrund overfor eksporten eller importen, skriver minister Jakob Ellemann-Jensen. 

Ophugningen af skibe er gået helt i stå hos et skrotfirma i Frederikshavn på grund af langsom sagsbehandling i Miljøstyrelsen. Indslag fra den 5. juni 2018.

Han har dog en plan parat, der skal sørge for, at behandlingstiderne kommer ned på normalt leje igen.

- Miljøstyrelsen har iværksat en række tiltag, der skal imødegå den forlængede sagsbehandlingstid og medvirke til, at sagsbehandlingstiden nedbringes. Sideløbende med rekruttering til området, har Miljøstyrelsen blandt andet hyret konsulenter til at bistå med sagsbehandlingen og iværksat udvikling af fast-track spor, som kan bruges til at identificere rutineprægede og ukomplicerede sager med den forventning, at sådanne sager vil kunne processes hurtigere gennem systemet. Det er Miljøstyrelsens mål, at sagsbehandlingen er tilbage på et normalt leje ved udgangen af 2018.

Samtidig henviser ministeren til, at også andre medlemslande kæmper med at overholde fristerne.

Læs hele ministersvaret her:

 


Seneste nyt

fra Nordjylland