Mink er eftertragtede

Rekordpriser på minkskind betyder kronede dage for pelsdyrsavlerne. En større efterspørgsel i Kina og en kold vinter i Rusland har øget salget med 13 procent på Danmarks største auktion for minkskind. Men den positive tendens vækker ikke kun lutter begejstring i branchen.

På sidste auktion hos Kopenhagen Fur steg salget af minkskind med 13 procent og det indbringer de danske minkavlere de højeste priser nogensinde.
Men det er ikke kun på lovlig vis, at folk får fat i de eftertragtede skind. Indbruddene på de danske pelsdyrfarme er nemlig også stigende. Inden for de seneste fjorten dage har der været tre indbrud, hvor de dyre dyr har været målet.

Svend Gregersen fra Gjøl er en af de minkavlere, der har måtte sande, at hans pelsdyr er eftertragede. For to uger siden blev 197 hanmink stjålet fra hans gård.

- Det er modbydeligt. Efter 49 år i branchen at komme ned og se sit livsværk ødelagt, siger han.

Hos hans kollega Poul Frederiksen er mistanken rettet på østeuropæerne. Han tror, at de stjæler de danske mink af racen velvet for at avle videre på dem i andre lande.

- Østeuropæerne får 100-150 kroner mindre pr. skind. Derfor tror jeg, at det er en bestilling derfra.

Derfor er flere minkavlere fra Gjøl gået sammen om at lave en telefonkæde, der skal forstærke deres forsvarsværn sammen med elektrisk hegn og kamera.

- Jeg vil have et opkald hver gang nogen er på min farm. Så kan jeg ringe til de andre, så de kan komme forbi, hvis jeg selv er i Aalborg, siger Poul Frederiksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland