Minkavler bremses af bureaukrati

En ung iværksætter fra Brønderslev vil bygge en minkfarm, og selvom kommunen har godkendt byggeriet, så bremses han af Det Økologiske Råd. De har klaget over beliggenheden.

Loven siger, at minkfarmen skal være maksimum tyve meter fra iværksætteren Mads Triers ejendom. Brønderslev Kommune har dog vurderet, at det er mest hensigtsmæssigt at bygge minkfarmen cirka 60 meter fra ejendommen, og de har derfor givet dispensation. Mads Trier fik godkendelsen og var klar til at bygge, da rådet klagede.

- Jeg er meget frustreret over, at man står her som ung iværksætter og gerne vil i gang, men ikke kan få lov, fordi de har vurderet det ud fra et kort på Krak, siger Mads Trier.

Ved LandboNord kan man godt forstå, at Mads Trier er utilfreds.

- Alle, der har med det her at gøre, synes, at det er frustrerende. Specielt fordi man er enige med kommunen om det, så virker det komisk, at der sidder en i København og siger nej, siger Mikael K. Samsøe, miljø- og naturkonsulent ved LandboNord.

Det Økologiske Råd begrunder klagen med, at de ikke er enige i kommunens vurdering.

- Vi mener, at det er muligt at placere minkfarmen meget tættere på den eksisterende bebyggelse, uden at det får urimelige konsekvenser, siger Hans Nielsen, biolog ved Det Økologiske Råd.

Mads Trier har tilbudt at betalte for rejsen fra København til Brønderslev, så Hans Nielsen selv kan komme over og se grunden. Det tilbud har Hans Nielsen dog takket nej til.


Seneste nyt

fra Nordjylland