Minkavlere sikrer sig

De nordjyske minkavlere er i allerhøjeste alarmberedskab lige nu og på vagt overfor indbrud.

De fleste af sæsonens dyr er blevet pelset, og minkfarmene er fulde af kostbare skind, der ligger klar til auktionshusene. Derfor sover pelsdyravlerne nærmest med støvlerne på for tiden. De har travlt med at pelse dyrene og med at holde vagt.

- Vi har et godt kammeratskab og advarer løbende hinanden, hvis der sker noget usædvanligt. Vi ved alt om hinanden indenfor et kvarter, siger Jørgen Westergaard, minkavler på Gjøl.

Gjøl har Danmarks største koncentration af pelsdyravlere. 38 af dem bor på limfjordsøen. Og her går det godt for alarmfirmaerne. Jørgen Westergaard har brugt 200.000 tusinde kroner på alarmer, der er spændt op fra loft til gulv overalt på minkfarmen. Systemet kan ikke slås fra og virker 24 timer i døgnet.

TV2/Nord kunne i går fortælle om en minkavler i Strandby, der fik stjålet 6000 skind til en værdi af tre millioner kroner..

- Det er et meget stort indbrud, men folk bliver jo frækkere og frækkere, siger Jørgen Westergaard, der også sidder i hovedbestyrelsen i Copenhagen Fur.


Seneste nyt

fra Nordjylland