Minktyve kan være nordjyske

01:45

Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Meget tyder på at gerningsmændene til de mange tyverier af minkhvalpe i den senere tid skal findes i Nordjylland. Derfor opfordrer Nordjyllands Politi nu branchen selv til at holde øje med kollegaerne.

Karsten Beltoft fra Skivum er minkavler og formand for Nordjyllands Pelsdyravlerforening. Han har nu taget sig sine forholdsregler.

- I den ene ende af farmen har vi sikret os med infrarøde stråler (alarmer, red.). Det er åbenbart nødvendigt at vi skal sikre os noget mere, end vi tidligere har gjort.

3 gange i den senere tid har ukendte tyve slået til mod nordjyske minkfarme og tømt dem for minkhvalpe. Foreløbig er der stjålet et sted mellem 2.000 og 2.500 hvalpe. Indtil nu har mange gættet på, at tyvene kom sydfra, men det tror Karsten Beltoft ikke på:

- Hvis de kommer sydfra, så kunne de lige så godt stjæle nogen i Sønderjylland i stedet for i Nordjylland, og specielt i Nordjylland har vi et sygdomsproblem, som hedder plasmactyose, så der er ingen grund til at løbe den risiko at køre herop for at stjæle, siger han til TV2/Nord

Fænomenet er udelukkende nordjysk, og hvalpene kan ikke klare sig i ret mange timer uden en tæve. Derfor frygter Karsten Beltoft, at tyvene skal findes blandt kollegaerne. Nordjyllands Politi står på bar bund i sagerne, men opfordre nu branchen selv til at holde udkig bland kollegaerne. 

- De, der har kendskab til det, kan se, at når det er så mange hvalpe, vi taler om, så ville man kunne opdage det, hvis de blev anbragt. 

Sidste år var der også minkavlere der fik stjålet hvalpe, men igen kun i Nordjylland. Derfor er der noget der tyder på at tyvene er nordjyske.

- Det har jeg det utrolig dårligt med. Vi har et fantastisk sammenhold inden for vores branche. Jeg synes, det er noget forbandet svineri, at der er nogen, der stjæler af hinanden for at øge sit hvalpegennemsnit, siger Karsten Beltoft.

Flere nyheder fra TV2 Nord