Misbrug af lægevagt skabte kaos

Formanden for de praktiserende læger i Nordjylland mener, det er nødvendigt at lave en oplysningskampagne for at få borgerne til at bruge lægevagten rigtigt.

Lægevagtens telefoner brød sammen flere gange i julen og nytåret. Ganske enkelt fordi for mange henvendte sig med ting, man absolut ikke skal belemre lægevagten med, forklarer Eddie Nielsen til P4 Nordjylland.

- Der er foreksempel en hel del, der beder om at få fornyet deres recepter på p-piller eller på almindelig blodtryksmedicin osv. Simpelthen fordi de har glemt at få det fornyet hos egen læge. Men det er ikke en hensigtsmæssig brug af lægevagten.

Eddie Nielsen mener, at lægevagten er blevet offer for en 7-Eleven effekt.

- Af mange opfattes lægevagten som en døgnbutik, hvor man lige kan smutte ned og "købe" det, man glemte at handle ind i almindelig åbningstid. Men det er lægevagten ikke dimensioneret til. Vi har tværtimod det problem, at vi står over for en stor lægemangel i den kommende tid. Alene af den grund har vi ikke kapacitet til at tage os af alle de småting.

Lægeformanden mener derfor, det bliver nødvendigt med en oplysningskampagne a la den, der har reduceret antallet af unødige kørsler på ambulance-området.


Seneste nyt

fra Nordjylland