Mistanke om svinepest på Danish Crown i Sæby

Danish Crown i Sæby måtte i dag midlertidigt stoppe produktionen på grund af mistanke om svinepest. Slagteriet undersøges nu af Fødevarestyrelsen.

Opdateret: Mistanken er afblæst. Læs mere her: 

Tidligere i dag opstod der mistanke om svinepest på en af slagterikæderne på Danish Crown i Sæby. Derfor blev produktionen midlertidig afbrudt, da fabrikken blev rengjort.

- Vi tager altid disse mistanker alvorligt. Det er en hjørnesten i dansk fødevareproduktion, at det bliver taget alvorligt, siger Jens Hansen, der er pressechef for Danish Crown. 

Produktionen på slagteriet er efter rengøringen fortsat, men produkterne bliver ikke kørt ud til kunder, før mistanken om svinepest er afblæst. Der bliver i dag slagtet lidt mindre end normalt på grund af det midlertidige stop i slagtningen af svin. 

Det er Fødevarestyrelsen, der står for at undersøge for svinepest. Styrelsen er stadig i gang med undersøgelser, og Danish Crown afventer resultaterne, som forventes at komme senere i dag:

- Det er meget udramatisk, for vi fortsætter produktionen som før, men vi venter med at køre produkter ud til kunderne, til mistanken er afblæst, siger Jens Hansen. 

Danish Crown i Sæby har 770 ansatte, som slagter cirka 48.000 svin om ugen.  


Seneste nyt

fra Nordjylland