Modreaktion: Kyskager og asylkram på Nytorv

Mens Danskernes Parti markerer sig ved at dele "asylspray" ud, går en gruppe borgere i Aalborg helt modsat til værks og deler asylkram og kærlighed ud.

Reaktionerne var mildest talt blandede, da Danskernes Parti i sidste uge gik på gaden i Haderslev og delte "asylspray" ud - et symbolsk værn mod de mange flygtninge og asylansøgere, der er kommet til Danmark gennem det seneste år. Nogle var begejstrede, andre forargede og på randen af tårer.

I Aalborg har en gruppe borgere besluttet sig for at svare igen på det, de kalder "hadefuld retorik" - men på en mere kærlig og imødekommende måde. Derfor bliver der i dag, lørdag, delt "asylkram" ud på Nytorv i Aalborg. Og der er et til alle, der lyst til at være med.

Initiativtager til gruppen, som går under navnet Asylkram, Majken Lex, beskriver sin nye gruppe således:

- Vi er en modreaktion til Danskernes Partis "asylspray". Vi deler krammere ud i stedet. For lokke folk til at høre vores holdninger skænker vi kaffe og byder på kage, siger Majken Lex om Asylkram, som består af både unge og gamle, men som ikke skal ses som en politisk gruppe.

Krammerne blev godt modtaget af de forbipasserende, mens TV2 Nord var på besøg i gågaden, og dem, der modtog et kram fra Majken og hendes venner, fortæller, at det får folk til at være mere positive i asyldebatten.

- Det varmer at få en krammer, siger en af de besøgende i standen, Mette Jensen.

Alsylkram samler også donationer ind, som man kan aflevere på deres stand i dag på Nytorv i Aalborg. Krammerne fortsætter med at regne ned over Nytorv indtil klokken 16, og den 15. oktober gentager gruppen aktionen i København.

Man kan læse mere om gruppen og se kommende aktioner på Facebook, hvor Asylkram skriver sådan her om sig selv:

- Den hadefulde retorik har nået et helt nyt niveau med Danskernes Partis uddeling af 'Asyl-spray', og vi vil simpelthen ikke være med til det længere. Derfor er vi en gruppe borgere, der arrangerer en begivenhed, vi kalder ASYLKRAM. Vi vil svare igen, men på kærlighedens sprog. Vi tror på et fællesskab baseret på venlighed, respektfuldhed og medmenneskelighed.


Seneste nyt

fra Nordjylland