Modstand mod rådhusbyggeri

Flertallet i Rebild Kommunes økonomiudvalg vil erstatte det nuværende rådhus i Støvring med et nyt. Men mindretallet stritter voldsomt imod.

Venstre, konservative, socialdemokrater og de radikale vil erstatte det nuværende rådhus i Støvring med et nyt.

- Den nuværende bygning er et gammel plejehjem og vi vil gerne lave noget tidssvarende byggeri i Støvring og samtidig renovere de to andre administratonsbygninger i Nørager og Terndrup, siger Anny Winther (Venstre), Borgmester, Rebild Kommune

Flertallet vil bygge det nye rådhus på Højskolegrunden og i samme åndedrag bevare højskolens gamle hovedbygning.

- Vi vil lave et moderne byggeri, der tilgodeser kulturlivet, mødelokaler og borgerservice i stueplan og så måske have administration ovenpå. Udover administrationen, så vil vi flytte biblioteket med over i det nye, siger Anny Winther.

Men flertallet møder bitter modstand fra mindretallet bestående af Dansk Folkeparti, SF og Oplandslisten.

- Vi ønsker ikke at bruge penge på et nyt rådhus. Det har kommunen simpelthen ikke råd til, siger Søren Søe-Larsen (Oplandslisten), Byrådsmedlem, Rebild Kommune.

Mindretallet vil hellere bruge anlægskroner på at renovere veje, skoler og daginstitutioner, og så frygter de at et nyt rådhus i Støvring bare er første skridt på at lukke de to andre administrationsbygninger.

- Der er helt sikkert nogen der gerne vil det i byrådet, men det er vi også imod, siger Søren Søe-Larsen.

Borgmesteren afviser at det er planen.

- Vi har ingen umiddelbare planer om at nedlægge rådhusene i Nørager og Terndrup. Det er der simpelthen ikke politisk flertal for, siger Anny Winther.

Hvis modstanderne skal vælte forslaget skal de bryde partidisciplinen hos de andre. Indtil videre har en venstremand meldt sin modstand, men 6 mere skal skifte for at planerne væltes på torsdagens byrådsmøde.


Seneste nyt

fra Nordjylland