Mød Ib: Plejehjemshund og skørtejæger

Da hunden Ibs ejer døde flyttede han ind på plejecentret i Birkelse. Her skaber han liv og glæde.

Han hedder Ib, men Trofast ville også være et rigtig godt navn til den dansk-svenske gårdhund, der for tre uger siden flyttede ind på plejecentret i Birkelse.

Ib blev nemlig ved sin herres side, indtil ejeren døde. Siden er han blevet plejehjemshund i Birkelse og her skaber han glæde blandt beboerne.

Så længe man kæler for ham, så bliver han liggende.

- Så længe man kæler for ham, så bliver han liggende.

Ordene kommer fra Peter Tang Lydersen, der er beboer på plejecentret. Hans dåbsattest er selvsagt ikke fra igår, han er dårligt gående og synet har mildt sagt været bedre. Men livskvalitet har han masser af, og der er kun kommet mere på kontoen efter at Ib er flyttet ind.

- Jeg var med i Hjallerup hvor vi skulle hente ham. Vi havde et bur med, som han skulle sidde i på vej hjem. Der sad han og græd, så jeg lukkede ham ud og så passede jeg ham på turen hjem. Der blev vi gode venner, Ib og mig. Han er så sød den lille Ib, siger en Peter Tang Lydersen.

Hvis plejehjemmets beboere inviterer Ib op i sofaen må Ib være i sofaen. Hvis beboerne inviterer Ib op i sengen, må Ib være i sengen. Ib er en fri hund på beboernes præmisser, og han elsker selskabet fra de mange beboere.

- Ib vil utrolig gerne være hvor der er mennesker, så han søger hen hvor der er nogen eller finder sig en plet til at hvile, fortæller Jytte Andersen, der er køkkenmedarbejder på plejecentret.

Den syv år gamle Ib er nem for plejehjemmet at servicere. Når naturen kalder skal han blot lukkes ud af havedøren.

- Så løber han ned for enden af fliserne og gør hvad der skal gøres, og så kommer han ind igen, siger Jytter Andersen.

Kun en enkelt gang er plejecentret blevet for lille til Ib. En hund på vejen var så spændende at han løb op i Birkelse by. Men nu er Ib hjemme igen og bliver kun væk inden for plejehjemmets vægge.

Han er en rigtig lille skørtejæger. Han løber efter pigerne hele tiden

- Forleden dag gik de og ledte efter Ib og kunne ikke finde ham. Så lå han i sengen hos en ældre herre, fortæller Peter Tang Lydersen.

Når Ib ikke ligger i skødet ved en beboer, i en seng eller en sofa løber han i hælene af plejecentrets ansatte.

- Han er en rigtig lille skørtejæger. Han løber efter pigerne hele tiden, siger Peter Tang Lydersen.

Torsdag skal Ib med beboerne på udflugt. Det foregår i plejecentrets rickshaw-cykler og turen går til ismejeriet ved Ryaa.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland