Mogens Gade: - Vi kan vinde borgerne tilbage

Den nordjyske borgmester er overbevist om at en aktiv indsats i samspil med lokale skoler og ildsjæle kan vende udviklingen i indbyggertallet i de nordjyske kommuner.

Indbyggertallet er i alle nordjyske kommuner - Aalborg undtaget - på tilbagegang, og det er essentielt for regionens fremtid at vende den, mener borgmester i Jammerbugt Kommune og formand for Kommunernes Kontaktråd Mogens Gade (V)

- Det er en udfordring. Man kan se at folk bliver mere aktive i forhold til deres alder, men det er selvfølgelig en opgave at få endnu flere børnefamilier til området, at få endnu flere i den erhversaktive alder til området, siger Mogens Gade.

- Det er en udfordring, som vi vil forsøge at tage op og jeg tænker, at det spørgsmål vi stiller i aften: Hvad nu Nordjylland? Det vil være med til at give ideer til hvordan vi kommer videre, fortsætter han.

Konkret nævner borgmesteren en decentral udvikling hvor kommunen i samspil med de lokale ildsjæle og folkeskolerne rundt om i kommunerne, der får hjulene til at køre.

- De tre parter spænder vi for samme vogn og så tror jeg meget på at vi i Jammerbugt Kommune kan vinde de 58 borgere, vi mistede sidste år, ind igen, siger borgmesteren.

- Vi er i høj grad lykkedes med at tiltrække børnefamilier og i foråret har vi solgt en masse byggegrunde og vi ved at mange af dem, der flytter hertil faktisk kommer fra Aalborg Kommune, siger han videre.

- Så jeg tror godt, man kan gøre noget, hvis man yder en aktiv indsats i samarbejde med ildsjælene ude i vores byer.


Seneste nyt

fra Nordjylland